Nokia toestellen zullen niet meer uitgerust worden met Carl Zeiss camera’s

Dit jaar jaar deed Nokia zijn langverwachte intrede in de smartphone wereld. Voor velen was het een legendarisch en nostalgisch moment toen de Nokia 3310 in een nieuw jasje werd gestoken. Hoewel de toestellen voorzien zijn van de Nokia merknaam, is de mobiele divisie van het Finse bedrijf niet meer in dezelfde handen als vroeger. Dit heeft gezorgd voor een verandering in beleid en in de samenwerking met andere bedrijven. Eén van die veranderingen is het feit dat de Nokia toestellen niet meer uitgerust zullen worden met lenzen van Carl Zeiss.

Overname van Microsoft naar HMD Global

In 2013 werd de mobiele afdeling van Nokia opgekocht door Microsoft. Deze aankoop bleek helaas voor Microsoft niet rendabel en de afdeling werd daarom weer doorverkocht. HMD Global werd de nieuwe eigenaar van de mobiele afdeling en is dat op het moment nog steeds.

Nokia Mobile TwitterGeen Carl Zeiss en PureView Imaging meer

Door deze veranderingen hebben de Nokia toestellen enkele van de echte Nokia features van de oude handsets verloren. In het verleden werden voor de Nokia telefoons Carl Zeiss lenzen gebruikt. In een tweet bevestigt Nokia Mobile echter dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn. Ook de PureView Imaging technologie welke bij de Lumia toestellen werd gebruikt zal niet meer bij de nieuwe toestellen terug te vinden zijn. Dit hoewel het in eerste instantie wel de bedoeling was PureView Imaging te behouden bij de overname van Nokia’s mobiele afdeling door HMD Global.

Toch nog uitstekende camera

Hoewel we geen Carl Zeiss technologie meer zullen zien bij de Nokia telefoons, betekent dit niet dat de toestellen geen goede camera’s meer zullen krijgen. Volgens sommigen zou de camera van de nieuwe Nokia 3310 zelfs beter zijn dan die van de Samsung Galaxy S7. Het is dus allemaal zo slecht nog niet.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters