Nokia toestellen zullen niet meer uitgerust worden met Carl Zeiss camera’s

Dit jaar jaar deed Nokia zijn langverwachte intrede in de smartphone wereld. Voor velen was het een legendarisch en nostalgisch moment toen de Nokia 3310 in een nieuw jasje werd gestoken. Hoewel de toestellen voorzien zijn van de Nokia merknaam, is de mobiele divisie van het Finse bedrijf niet meer in dezelfde handen als vroeger. Dit heeft gezorgd voor een verandering in beleid en in de samenwerking met andere bedrijven. Eén van die veranderingen is het feit dat de Nokia toestellen niet meer uitgerust zullen worden met lenzen van Carl Zeiss.

Overname van Microsoft naar HMD Global

In 2013 werd de mobiele afdeling van Nokia opgekocht door Microsoft. Deze aankoop bleek helaas voor Microsoft niet rendabel en de afdeling werd daarom weer doorverkocht. HMD Global werd de nieuwe eigenaar van de mobiele afdeling en is dat op het moment nog steeds.

Nokia Mobile TwitterGeen Carl Zeiss en PureView Imaging meer

Door deze veranderingen hebben de Nokia toestellen enkele van de echte Nokia features van de oude handsets verloren. In het verleden werden voor de Nokia telefoons Carl Zeiss lenzen gebruikt. In een tweet bevestigt Nokia Mobile echter dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn. Ook de PureView Imaging technologie welke bij de Lumia toestellen werd gebruikt zal niet meer bij de nieuwe toestellen terug te vinden zijn. Dit hoewel het in eerste instantie wel de bedoeling was PureView Imaging te behouden bij de overname van Nokia’s mobiele afdeling door HMD Global.

Toch nog uitstekende camera

Hoewel we geen Carl Zeiss technologie meer zullen zien bij de Nokia telefoons, betekent dit niet dat de toestellen geen goede camera’s meer zullen krijgen. Volgens sommigen zou de camera van de nieuwe Nokia 3310 zelfs beter zijn dan die van de Samsung Galaxy S7. Het is dus allemaal zo slecht nog niet.

Bron: Neowin

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters