Nokia toont de E7-00 aan communityleden op haar #E7ement

Nokia toonde gisteren haar nieuwste aanwinst, de E7-00, aan een select groepje enthousiaste communityleden van onder andere All About Phones. Bij deze een aantal ervaringen en een klein verslag van de avond.

Nokia #E7ement

De avond begon met een presentatie van Marc Driessen en Jurgen Thysmans van Nokia en iemand van Klomptek, een ontwikkelaar die de voorgeïnstalleerde Track & Protect-applicatie ontwikkeld heeft. Daarna volgde de gelegenheid om een demo van de telefoon te krijgen, in combinatie met de nodige accessoires en bijgestaan door verschillende medewerkers van Nokia.

Hoewel het doel van de avond vooral was om consumenten alvast kennis te laten maken met de E7 en met elkaar in contact te brengen, was het natuurlijk ook een uitgelezen gelegenheid om de nodige ervaringen op te doen en vooral ook ervaringen van onze bezoekers te horen.

De E7-00 werd vooral geroemd om zijn fijne toetsenbord en het bijbehorende slide-mechanisme, en ook de usb-on-the-go functie kreeg positieve reacties van het publiek. Daarnaast werden zaken als het scherm en, ondanks het gebrek aan autofocus, de camera genoemd. Sommige bezoekers zaten echter nog wel een beetje met de niet zo prettige interface van Symbian. Nieuw is wel dat Nokia een paar video’s heeft gemaakt en YouTube gezet heeft om zo beter kennis te maken met het toestel. Op de video’s worden verschillende demo’s en walktrough’s gegeven van de E7-00.

Nokia #E7ement

 

Nokia #E7ement

 

Nokia #E7ement

 

Één van onze genodigden, Martijn ten Caat, was zelfs zo aardig zijn ervaringen met het toestel in een aantal regels uiteen te zetten:

“Nokia laat duidelijk zien een inhaalslag te willen maken op het gebied van smartphones, de N8 is natuurlijk al een beest van een apparaat en de E7 borduurt daar mooi op verder. Op een paar kleine missers na wist Nokia een puike presentatie neer te zetten waarin duidelijk werd wat we kunnen verwachten van de E7. Persoonlijk denk ik dat Nokia goed bezig is met deze telefoon. De mogelijkheid om in HD te filmen en om media via USB in te laden maakt dat dit voor de meeste gebruikers een geschikte telefoon is. De Symbian interface ziet er goed uit en het toestel werkt lekker en ook makkelijker dan alle voorgangers. Verder
denk ik dat Nokia met de E7 een geduchte tegenstander van de HTC en Samsung toestellen in handen heeft. Al zullen velen het daar niet mee eens zijn.”

Wij hebben de E7 inmiddels op onze redactie binnen, dus over een week of twee kun je een review van de telefoon verwachten op All About Phones. Een preview van ons over het toestel kun je ondertussen hier terug vinden.

Nokia #E7ement

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters