'Nokia trekt 127 miljoen dollar uit voor marketingcampagne WP7-telefoons'

Nokia zou 127 miljoen dollar uittrekken voor een marketingcampagne om de eerste Nokia Windows Phone-telefoons aan de man te brengen. Dat meldt Marketing magazine, dat wordt geciteerd door CNET.

Nokia Windows

De eerste WP7-Nokia, die vermoedelijk de Sea Ray gaat heten, zal over enkele maanden op de markt komen. Nokia wil dat moment niet ongemerkt voorbij laten gaan, en trekt een reusachtig reclamebudget te voorschijn om de lancering te ondersteunen.

De campagne zou een half jaar moeten duren en beginnen bij de lancering van de eerste Nokia die op Windows Phone loopt. Met de campagne wil Nokia doen vergeten dat het bedrijf ooit Symbiantelefoons heeft gemaakt en laatst nog een zeer verdienstelijk Meego-toestel presenteerde.

Dat Nokia zelf de marketingcampagne voor zijn telefoons betaalt, is tamelijk ongebruikelijk; meestal doen telco’s die een toestel gaan verkopen dat zelf met een bijdrage van de fabrikant. Maar in Amerika is er bijna geen telco die Nokia’s verkoopt, en die markt is voor het Finse bedrijf van groot belang. Het is niet bekend hoe de 127 miljoen dollar over de verschillende werelddelen is verdeeld.

Microsoft kan die aandacht voor Windows Phone 7 wel gebruiken. Het besturingssysteem is in een jaar tijd nauwelijks van de grond gekomen, erkende deze week Microsoft-CEO Steve Ballmer. Eén procent van de Amerikanen heeft een WP7-telefoon in z’n zak.

Microsoft heeft dan ook erg weinig aan marketing voor het eigen besturingssysteem en de telefoons die erop lopen gedaan. Ook de presentatie van de eerste grote update van WP7, Windows Mango, is tamelijk onzichtbaar voorbij gegaan en alleen opgemerkt door techblogs.

De beste reclame voor Windows Phone 7 wordt momenteel gemaakt door Nokia-CEO Stephen Elop, die overigens een verleden heeft bij Microsoft. De steun van Nokia voor het jonge besturingssysteem lijkt dan ook van wezenlijk belang. Want de markt wordt inmiddels helemaal opgesnoept door de iPhone en Androidtoestellen.

Bron:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters