'Nokia trekt 127 miljoen dollar uit voor marketingcampagne WP7-telefoons'

Nokia zou 127 miljoen dollar uittrekken voor een marketingcampagne om de eerste Nokia Windows Phone-telefoons aan de man te brengen. Dat meldt Marketing magazine, dat wordt geciteerd door CNET.

Nokia Windows

De eerste WP7-Nokia, die vermoedelijk de Sea Ray gaat heten, zal over enkele maanden op de markt komen. Nokia wil dat moment niet ongemerkt voorbij laten gaan, en trekt een reusachtig reclamebudget te voorschijn om de lancering te ondersteunen.

De campagne zou een half jaar moeten duren en beginnen bij de lancering van de eerste Nokia die op Windows Phone loopt. Met de campagne wil Nokia doen vergeten dat het bedrijf ooit Symbiantelefoons heeft gemaakt en laatst nog een zeer verdienstelijk Meego-toestel presenteerde.

Dat Nokia zelf de marketingcampagne voor zijn telefoons betaalt, is tamelijk ongebruikelijk; meestal doen telco’s die een toestel gaan verkopen dat zelf met een bijdrage van de fabrikant. Maar in Amerika is er bijna geen telco die Nokia’s verkoopt, en die markt is voor het Finse bedrijf van groot belang. Het is niet bekend hoe de 127 miljoen dollar over de verschillende werelddelen is verdeeld.

Microsoft kan die aandacht voor Windows Phone 7 wel gebruiken. Het besturingssysteem is in een jaar tijd nauwelijks van de grond gekomen, erkende deze week Microsoft-CEO Steve Ballmer. Eén procent van de Amerikanen heeft een WP7-telefoon in z’n zak.

Microsoft heeft dan ook erg weinig aan marketing voor het eigen besturingssysteem en de telefoons die erop lopen gedaan. Ook de presentatie van de eerste grote update van WP7, Windows Mango, is tamelijk onzichtbaar voorbij gegaan en alleen opgemerkt door techblogs.

De beste reclame voor Windows Phone 7 wordt momenteel gemaakt door Nokia-CEO Stephen Elop, die overigens een verleden heeft bij Microsoft. De steun van Nokia voor het jonge besturingssysteem lijkt dan ook van wezenlijk belang. Want de markt wordt inmiddels helemaal opgesnoept door de iPhone en Androidtoestellen.

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robert -

  Volgende zin klopt niet
  "Microsoft heeft dan ook erg weinig aan marketing voor het eigen besturingssysteem en de telefoons die erop lopen gedaan"

  Microsoft investeert miljard dollar in Windows Phone 7-launch
  Door Bauke Schievink, vrijdag 27 augustus 2010 15:11
  Submitter: Ramon, views: 35.251

  Het uitbrengen van Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem gaat het bedrijf mogelijk een miljard dollar kosten. Ongeveer de helft wordt uitgegeven aan marketing, terwijl de andere helft opgaat aan ontwikkelkosten van het OS.

  Het bedrijf uit Redmond spendeert ongeveer 400 miljoen dollar aan marketing voor de lancering van het mobiele OS, zo meldt telecomanalist Jonathan Goldberg, die zijn informatie verkreeg van Microsoft-medewerkers. Daarnaast zou Microsoft geld moeten betalen aan hardware-partners die meewerken aan het uitbrengen van Windows Phone 7-toestellen.

 2. John Doe -

  Ik weet niet wie bij jullie de vertaling doet van Engelse artikelen maar Steve Ballmer heeft nooit gezegd dat het besturingssysteem (WP7) in een jaar tijd nauwelijks van de grond is gekomen. Hij heeft gezegd: Very small to very small – Windows Mobile to WP7.

 3. Wietse -

  Altijd Nokia fan geweest, maar deze strategie gaat bij mij niet door de beugel.
  Afschuwelijk hoe Nokia bestaande Nokia klanten behandeld om te zeggen: 'Met de campagne wil Nokia doen vergeten dat het bedrijf ooit Symbiantelefoons heeft gemaakt en laatst nog een zeer verdienstelijk Meego-toestel presenteerde.'.
  Klinkt alsof ik de grootste miskoop ooit heb gedaan.

 4. Joost -

  Idioten, Meego zo weinig respect geven toont aan wat voor een tunnelvisie de beleidsmakers bij Nokia hebben..

  Als ze Meego naast WP7 introduceren hebben ze alle HIGH en LOW-End telefoons gedekt en in mijn optiek is Meego het enige besturings syteem welk evt nog wat zou kunnen betekenen in deze markt tegenover IOS en Android….

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters