Nokia updatet vier smartphones

Nokia heeft de afgelopen week naast de twee toestellen die we al meldden nog vier smartphones van een update voorzien. Het gaat om de X6-00, C6-00, E72 en 5800 XpressMusic.

Nokia 5800 XpressMusic

Eind vorige week berichtten we al over twee telefoons die een update kregen: de C3-00 en de 5530 XpressMusic. Vol goede moed kreeg iedere update zijn eigen bericht, maar op hetzelfde moment kwamen er nog vier updates binnen. Het gaat om de inmiddels al vrij oude Nokia 5800 XpressMusic, de Nokia X6-00, de Nokia E72 en de Nokia C6-00.

De update voor de 5800 XpressMusic is alweer nummer v52.0.007, de vijfde grote update dus. Er zijn verschillende wijzigingen aangebracht, maar eigenlijk geen grote klappers. De software is weer wat beter geoptimaliseerd, de Wi-Fi-problemen zouden opgelost moeten zijn en de performance van foto’s en video’s is verbeterd. De interface heeft geen veranderingen ondergaan en er is geen Nokia Email aanwezig, zo meldt de changelog.

Bij de X6-00 gaat het om versie 30.0.3, die onder andere een betere browser met zich meebrengt. Dat meldt DailyMobile. Ook is de chat-functie in Ovi Contacts verbeterd en zijn er nieuwere versies van Ovi Maps en de Ovi Store te vinden in de nieuwe firmware. Tot slot is er een feature toegevoegd genaamd Here and Now, wat ongetwijfeld iets met locaties te maken zal hebben.

Ook de C6-00 krijgt updates voor Ovi Maps, Ovi Contacts en de Ovi Store, zo meldt FoneArena. De Here and Now-feature is ook hier toegevoegd en daarnaast zijn er tips van Nokia toegevoegd in de firmware zelf. De firmware, die rugnummer 20.0.041 heeft, zorgt er daarnaast voor dat er een toetsenbord-probleem met de h-toets opgelost wordt en maakt het toestel weer net wat sneller en stabieler.

Volgens Softpedia heeft ook de E72 een update gekregen. Die is bestempeld als v52.005 en brengt onder andere een nieuwe versie van Adobe Reader met zich mee. Ook is de automatische toetsenbordblokkering nu alleen nog maar mogelijk in het standby-scherm, zodat het toestel niet tijdens het gebruik per ongeluk op slot gaat.

Voor alle updates geldt dat ze zowel via de Nokia Software Updater als over the air op je toestel terecht kunnen komen. Van de update voor de X6 en die voor de C6 is het niet bekend of ze al voor Nederland beschikbaar zijn. De updates van de 5800 en de E72 zijn wel voor Nederland beschikbaar, zo blijkt uit een reactie onder dit artikel.

Nokia C6

 

Nokia E72 piano

 

Nokia X6 voorkant

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters