Nokia verdedigt zich met nieuwe patenten in de strijd tegen Apple

Nokia heeft extra patenten in de strijd gegooid om zo haar grote concurrent Apple te slim af te zijn. In totaal heeft de producent nu 46 geschonden patenten aangemerkt die Apple overtreden zou hebben en waarvoor het Amerikaanse bedrijf royalties dient te betalen.

Afgelopen weekend werd bekend dat het Amerikaanse International Trade Commission (ITC) een uitspraak had gedaan in de patenten zaak die Nokia tegen Apple heeft aangespannen. De instantie wist te oordelen dat Apple geen patenten van Nokia had overtreden en daardoor niet genoodzaakt was om royalties te betalen aan de Finnen. Rechter James Gildea vonniste dat de zaak die Nokia had aangespannen vanwege het gebruik van bepaalde software in de iPhone 3GS en de iPod Nano, nergens op was gebaseerd. De zaak is echter nog niet voorbij. Rechter Gildea heeft een voorlopige uitspraak gedaan; nu moet de hele ITC zich nog over de kwestie buigen. Dat gebeurt waarschijnlijk in augustus.

Nokia lijkt er echter heilig van overtuigd te zijn dat Apple wel patenten van haar zit te schenden en daarom heeft de producent een paar extra patenten toegevoegd aan haar aanklacht. In totaal komt het aantal geschonden patenten dat Apple zou overtreden neer op 46 stuks. Volgens analisten maakt Nokia een goede kans aangezien hun patenten van tien jaar voor de introductie van de iPhone dateren en veelal betrekking hebben op de producten van Apple. Ook nemen analisten de nieuwe inbreng van patenten op als een teken van Nokia dat ze zeer strijdlustig zijn en hun zinnen erop gezet hebben om Apple geld afhandig te maken.

Ook Apple heeft haar eigen patenten in stelling gebracht tegen Nokia en deze zaak moet nog gaan voorkomen in Amerika. Desondanks lijkt de eerste overwinning voor Apple te zijn maar heeft Nokia meer dan voldoende middelen om de strijd nog jaren te laten duren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters