Nokia verkiest Linux boven Android

Nokia heeft zich uitgelaten over welk operating system ze zullen gaan gebruiken in toekomstige modellen. Natuurlijk zal Nokia verder gaan met het produceren van Symbian toestellen, maar daar komt nog een tweede OS bij: Linux

Op de dag dat de Nokia N97 gelanceerd werd, gebeurde nog iets belangrijks voor Nokia. Er werd namelijk een interview gehouden met Nokia’s vice president marketing, Ukko Lappalainen. Hierin liet hij zich onder andere uit over toekomstige besturingssystemen die Nokia zal gaan gebruiken. Natuurlijk zal Nokia doorgaan met het ontwikkelen van Symbian toestellen, zeker met de komst van Symbian Foundation. Nokia zal zich echter ook nog op een ander operating system gaan richten. Tot verbazing van velen zal dit OS niet Android worden, maar Linux.

Nokia heeft al een beetje ervaring met Linux via hun internet tablets. Deze toestellen, onder andere de N800 en N810, draaiden op Linux Maemo. Omdat de apparaten geen GSM ondersteunen, kunnen ze echter niet tot de telefoons gerekend worden en heeft Nokia dus nog geen Linux telefoons in haar portfolio. Volgens Ukko Lappalainen zullen deze er wel komen in de toekomst. Lappalainen ziet geen voordelen van Android boven Linux Maemo in telefoons en zegt dat Linux op lange termijn een erg goed besturingssysteem voor Smartphones zal zijn. Wanneer we de eerste Linux Maemo smartphone van Nokia mogen verwachten, is nog niet bekend.

nokia linux 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters