Nokia verkiest Linux boven Android

Nokia heeft zich uitgelaten over welk operating system ze zullen gaan gebruiken in toekomstige modellen. Natuurlijk zal Nokia verder gaan met het produceren van Symbian toestellen, maar daar komt nog een tweede OS bij: Linux

Op de dag dat de Nokia N97 gelanceerd werd, gebeurde nog iets belangrijks voor Nokia. Er werd namelijk een interview gehouden met Nokia’s vice president marketing, Ukko Lappalainen. Hierin liet hij zich onder andere uit over toekomstige besturingssystemen die Nokia zal gaan gebruiken. Natuurlijk zal Nokia doorgaan met het ontwikkelen van Symbian toestellen, zeker met de komst van Symbian Foundation. Nokia zal zich echter ook nog op een ander operating system gaan richten. Tot verbazing van velen zal dit OS niet Android worden, maar Linux.

Nokia heeft al een beetje ervaring met Linux via hun internet tablets. Deze toestellen, onder andere de N800 en N810, draaiden op Linux Maemo. Omdat de apparaten geen GSM ondersteunen, kunnen ze echter niet tot de telefoons gerekend worden en heeft Nokia dus nog geen Linux telefoons in haar portfolio. Volgens Ukko Lappalainen zullen deze er wel komen in de toekomst. Lappalainen ziet geen voordelen van Android boven Linux Maemo in telefoons en zegt dat Linux op lange termijn een erg goed besturingssysteem voor Smartphones zal zijn. Wanneer we de eerste Linux Maemo smartphone van Nokia mogen verwachten, is nog niet bekend.

nokia linux 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters