Nokia: “Verkoop Lumia-serie verkeerd aangepakt”

Vicepresident Ukko Lappalainen heeft tegenover Mobiletoday toegegeven dat de marketing van de nieuwe Lumia-telefoons met Windows Phone als besturingssysteem beter had moeten worden aangepakt. De Lumia 800 en Lumia 710 zijn niet goed gepromoot, en daardoor blijven de verkoopresultaten achter bij de verwachtingen van het bedrijf.

Nokia 610

”Ik weet dat er een aantal fouten is gemaakt, maar nu zijn we beter gefocused en weten we goed wat onze plek op de markt is. Onze product-designs zijn heel onderscheidend en de telefoons zullen een nieuwe ervaring meebrengen voor onze klanten.”

De opmerkingen zijn alleen te plaatsen in het licht van kennelijk tegenvallende verkoopcijfers, want de promotiecampagne voor de Lumia 800 is enorm. Op televisie en radio kun je er niet omheen, en in diverse landen heeft Nokia publiciteitsstunts gelanceerd. In Nederland kun je bijvoorbeeld foto’s en berichten naar een Lumia-reclame op een kolossale reclamemast langs de A13 sturen.

Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren rond de nieuwe Lumia-toestellen 900 en 610. Die laatste zal waarschijnlijk in het prepaid-segment verschijnen. De 900 lost de 800 af als vlaggenschip.

Lappalainen meldt in het gesprek met de Engelse site dat de promotiecampagne vooral op jongeren wordt gericht. De entertainmentmogelijkheden (muziek, goede fotokwaliteit) is hetgeen waarop nu de nadruk zal worden gelegd.

Bron: WM Poweruser

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters