Nokia verkoopt 12 procent minder telefoons in Q1 2011

Producent Nokia heeft haar kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2011 bekend gemaakt. De producent rapporteert dat de afzet met 18 procent geslonken is en dat er ongeveer 12 procent minder telefoons verkocht zijn door de gigant.

Ondanks de krimp van de afzet blijft Nokia ’s werelds grootste producent voor telefoons. De producent zag de afzet met 12 procent terug lopen vergeleken met een kwartaal eerder. In Q4 2010 verkocht Nokia 123.7 miljoen telefoons en dat zijn er het afgelopen kwartaal 108.5 miljoen geweest. Vergeleken met een jaar eerder was er wel een lichte groei te zien; toen verkocht de producent namelijk 107.8 miljoen telefoons in het eerste kwartaal van 2010.

De omzet van Nokia kwam uit op 10.4 miljard euro, een daling van 18 procent. De producent weet echter nog steeds winst te maken en doet dat nog redelijk. Zo kwam de winst uit op 704 miljoen euro in het eerste kwartaal, wat een daling van 35 procent inhoud vergeleken met een kwartaal ervoor. De marge daalde van 8.6 procent naar 6.8 procent. Het marktaandeel van smartphones is inmiddels wel gedaald tot 26 procent wereldwijd.

Nokia verwacht dat het volgende kwartaal opnieuw minder zal afzetten en minder winst zal maken. De producent is druk bezig om haar nieuwe strategie tot stand te brengen en die uit te voeren. Nokia heeft dan ook bekend gemaakt dat de deal met Microsoft inmiddels rond is en ondertekend. De producent hoopt dat het nog dit jaar de eerste Windows Phone-smartphone kan uitbrengen, maar verwacht pas telefoons met het OS in volumen in 2012 naar de markt te kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters