Nokia verkoopt 12 procent minder telefoons in Q1 2011

Producent Nokia heeft haar kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2011 bekend gemaakt. De producent rapporteert dat de afzet met 18 procent geslonken is en dat er ongeveer 12 procent minder telefoons verkocht zijn door de gigant.

Ondanks de krimp van de afzet blijft Nokia ’s werelds grootste producent voor telefoons. De producent zag de afzet met 12 procent terug lopen vergeleken met een kwartaal eerder. In Q4 2010 verkocht Nokia 123.7 miljoen telefoons en dat zijn er het afgelopen kwartaal 108.5 miljoen geweest. Vergeleken met een jaar eerder was er wel een lichte groei te zien; toen verkocht de producent namelijk 107.8 miljoen telefoons in het eerste kwartaal van 2010.

De omzet van Nokia kwam uit op 10.4 miljard euro, een daling van 18 procent. De producent weet echter nog steeds winst te maken en doet dat nog redelijk. Zo kwam de winst uit op 704 miljoen euro in het eerste kwartaal, wat een daling van 35 procent inhoud vergeleken met een kwartaal ervoor. De marge daalde van 8.6 procent naar 6.8 procent. Het marktaandeel van smartphones is inmiddels wel gedaald tot 26 procent wereldwijd.

Nokia verwacht dat het volgende kwartaal opnieuw minder zal afzetten en minder winst zal maken. De producent is druk bezig om haar nieuwe strategie tot stand te brengen en die uit te voeren. Nokia heeft dan ook bekend gemaakt dat de deal met Microsoft inmiddels rond is en ondertekend. De producent hoopt dat het nog dit jaar de eerste Windows Phone-smartphone kan uitbrengen, maar verwacht pas telefoons met het OS in volumen in 2012 naar de markt te kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters