'Nokia verkoopt 330.000 Lumia's in de Verenigde Staten'

Nokia weet in de Verenigde Staten nog altijd geen potten te breken. Van de nieuwe Lumia-serie die op Windows Phone loopt, zijn er volgens onderzoek van bloggers maar 330.000 verkocht. Dat steekt bleek af tegen de verkoopcijfers van Apple en Samsung en enkele andere fabrikanten.

Nokia Lumia 710

De Lumia 900 en 710 zijn in Amerika uitgebracht en moesten de smartphonemarkt danig op zijn kop zetten. Dit blijkt echter allerminst het geval te zijn. Er is nauwelijks enig marktaandeel veroverd.

De verkoop zal in de komende maanden waarschijnlijk ook niet echt aantrekken, omdat nu al bekend is dat de hele huidige Lumia-serie geen update naar Windows Phone 8 zal krijgen. Dat schrikt klanten af die liever afwachten tot er telefoons zijn met het nieuwe OS.

Windows Phone blijkt een minder aantrekkelijk besturingssysteem te zijn voor consumenten. Er zijn in de VS 110 miljoen smartphonegebruikers, en daarvan bezit 1,3 procent een Windows Phone. De 0,3 procent in dat cijfer is het marktaandeel van Nokia.

Het zijn nog niet bevestigde getallen, maar ze zijn gebaseerd op een berekening van bloggers. Maar de bronnen voor de cijfers zijn de bekende marktanalisten Nielsen en comScore, en die zijn doorgaans betrouwbaar genoeg om te stellen dat de cijfers niet ver van de waarheid af zitten. Hoewel Nielsen, die het niet leuk vindt dat ook cijfers van comScore in de berekening zijn meegenomen, meldt dat het toch niet helemaal klopt.

Nokia doet inmiddels alsof er niets aan de hand is. Het bedrijf meldt dat er veelbelovende toestellen zitten aan te komen in de herfst. Inmiddels is in de VS de prijs van een Lumia 900 bij een tweejarig contract met de helft verlaagd, tot nog geen 50 dollar.

Bron: Neowin

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters