'Nokia verkoopt 330.000 Lumia's in de Verenigde Staten'

Nokia weet in de Verenigde Staten nog altijd geen potten te breken. Van de nieuwe Lumia-serie die op Windows Phone loopt, zijn er volgens onderzoek van bloggers maar 330.000 verkocht. Dat steekt bleek af tegen de verkoopcijfers van Apple en Samsung en enkele andere fabrikanten.

Nokia Lumia 710

De Lumia 900 en 710 zijn in Amerika uitgebracht en moesten de smartphonemarkt danig op zijn kop zetten. Dit blijkt echter allerminst het geval te zijn. Er is nauwelijks enig marktaandeel veroverd.

De verkoop zal in de komende maanden waarschijnlijk ook niet echt aantrekken, omdat nu al bekend is dat de hele huidige Lumia-serie geen update naar Windows Phone 8 zal krijgen. Dat schrikt klanten af die liever afwachten tot er telefoons zijn met het nieuwe OS.

Windows Phone blijkt een minder aantrekkelijk besturingssysteem te zijn voor consumenten. Er zijn in de VS 110 miljoen smartphonegebruikers, en daarvan bezit 1,3 procent een Windows Phone. De 0,3 procent in dat cijfer is het marktaandeel van Nokia.

Het zijn nog niet bevestigde getallen, maar ze zijn gebaseerd op een berekening van bloggers. Maar de bronnen voor de cijfers zijn de bekende marktanalisten Nielsen en comScore, en die zijn doorgaans betrouwbaar genoeg om te stellen dat de cijfers niet ver van de waarheid af zitten. Hoewel Nielsen, die het niet leuk vindt dat ook cijfers van comScore in de berekening zijn meegenomen, meldt dat het toch niet helemaal klopt.

Nokia doet inmiddels alsof er niets aan de hand is. Het bedrijf meldt dat er veelbelovende toestellen zitten aan te komen in de herfst. Inmiddels is in de VS de prijs van een Lumia 900 bij een tweejarig contract met de helft verlaagd, tot nog geen 50 dollar.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Predrag Matanovic -

    Tja, zorgwekkende ontwikkeling voor Nokia en WP. Het zal snel om moeten slaan, anders kan het wel eens als een nachtkaarsje uitgaan. Elop blijft maar vertrouwen houden, maar de cijfers laten iets anders zien. De recente beslissing van Nokia en Microsoft om de bestaande Lumia toestellen niet te updaten naar WP 8 zal ervoor zorgen dat het toestel nog minder nieuwe handen zal zien. Hiermee heeft Nokia zich alweer flink in de vingers gesneden. Microsoft heeft een dikke vinger in de pap bij Nokia. Dit jaar mag Nokia hoogstwaarschijnlijk als verloren beschouwen.

  2. Timboektoe -

    330.000 is werkelijk een lachertje.
    Hoe zou dat komen. Te weinig reclame? gedateerde hardware? Niet de juiste apps?
    Nu bekend is dat de huidige lumia's geen update krijgen mag je al helemaal niks verwachten.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters