'Nokia verkoopt 330.000 Lumia's in de Verenigde Staten'

Nokia weet in de Verenigde Staten nog altijd geen potten te breken. Van de nieuwe Lumia-serie die op Windows Phone loopt, zijn er volgens onderzoek van bloggers maar 330.000 verkocht. Dat steekt bleek af tegen de verkoopcijfers van Apple en Samsung en enkele andere fabrikanten.

Nokia Lumia 710

De Lumia 900 en 710 zijn in Amerika uitgebracht en moesten de smartphonemarkt danig op zijn kop zetten. Dit blijkt echter allerminst het geval te zijn. Er is nauwelijks enig marktaandeel veroverd.

De verkoop zal in de komende maanden waarschijnlijk ook niet echt aantrekken, omdat nu al bekend is dat de hele huidige Lumia-serie geen update naar Windows Phone 8 zal krijgen. Dat schrikt klanten af die liever afwachten tot er telefoons zijn met het nieuwe OS.

Windows Phone blijkt een minder aantrekkelijk besturingssysteem te zijn voor consumenten. Er zijn in de VS 110 miljoen smartphonegebruikers, en daarvan bezit 1,3 procent een Windows Phone. De 0,3 procent in dat cijfer is het marktaandeel van Nokia.

Het zijn nog niet bevestigde getallen, maar ze zijn gebaseerd op een berekening van bloggers. Maar de bronnen voor de cijfers zijn de bekende marktanalisten Nielsen en comScore, en die zijn doorgaans betrouwbaar genoeg om te stellen dat de cijfers niet ver van de waarheid af zitten. Hoewel Nielsen, die het niet leuk vindt dat ook cijfers van comScore in de berekening zijn meegenomen, meldt dat het toch niet helemaal klopt.

Nokia doet inmiddels alsof er niets aan de hand is. Het bedrijf meldt dat er veelbelovende toestellen zitten aan te komen in de herfst. Inmiddels is in de VS de prijs van een Lumia 900 bij een tweejarig contract met de helft verlaagd, tot nog geen 50 dollar.

Bron: Neowin

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters