Nokia verkoopt 4 miljoen Lumia-smartphones in Q2

Nokia heeft bekend gemaakt dat er 4 miljoen Lumia-smartphones zijn verkocht in het afgelopen kwartaal. Nokia verwacht wel dat in het derde kwartaal de afzet zal afzwakken voor Lumia-smartphones.

Veel analisten en investeerders keken reikhalzend uit naar de tweede kwartaalcijfers van Nokia voor 2012. Inmiddels zijn de cijfers bekendgemaakt door de fabrikant en de eerste positieve resultaten zijn daadwerkelijk een feit. Nokia wist wereldwijd 4 miljoen Lumia-smartphones te verkopen in één kwartaal. Vooral in Amerika wist Nokia veel Lumia’s van de hand te doen. Nokia verdiende echter wel minder per Lumia-smartphone, gemiddeld 186 euro.

In totaal verkocht Nokia 10.2 miljoen smartphones in het afgelopen kwartaal. Symbiantelefoons voeren hierin nog steeds de boventoon aangezien meer dan 60 procent van de verkochte Nokia-smartphones nog op dat OS draait. Vorig jaar wist Nokia nog in het zelfde kwartaal 16.7 miljoen smartphones te slijten, een daling van bijna 40 procent.

De omzet van Nokia bleef steken op 7.5 miljard euro, een stijging van 3 procent vergeleken met een kwartaal eerder. Het verlies van Nokia daalde wel naar 826 miljoen euro, waar het bedrijf in het eerste kwartaal van 2012 nog 1.3 miljard verlies leed. De fabrikant is niet positief gestemd over het derde kwartaal van 2012. De verwachting is dat de afzet van Lumia-smartphones zal gaan afzwakken als gevolg van de introductie van Windows Phone 8. Maar het laatste kwartaal van 2012 moet wel beter worden, omdat de fabrikant dan een nieuwe line-up van WP8-smartphones zal introduceren. De fabrikant wist wel de inhoud van haar oorlogskas te verhogen naar 4.2 miljard euro.

Het aandeel Nokia staat momenteel 8 procent in de plus op de beurs.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters