Nokia verkoopt haar messaging diensten aan Synchronica

Nokia en Synchronica hebben bekend gemaakt dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor alle messaging diensten van Nokia. Synchronica zal deze diensten gaan overnemen waardoor Nokia zich nog beter op haar core-business kan richten.

Synchronica liet weten dat het inderdaad Nokia’s messaging services gaat overnemen die de producent wist te slijten bij providers. De messaging services bevatten onderanderen het relatief onbekende Ovi Mail dat e-mails wist te combineren op Nokia-telefoons voor gebruikers. Daarnaast wist de producent ook services zoals MSN, Gmail, Google Talk, ICQ en Yahoo Messenger te combineren in een applicatie en deze vervolgens via Amerikaanse providers te slijten aan klanten.

Het Engelse bedrijf Synchronica neemt nu deze diensten over van Nokia voor een onbekend bedrag. Ongeveer 250 werknemers zullen overgaan naar het nieuwe bedrijf, aldus Synchronica. Nokia zal nog steeds gebruik blijven maken van de software aangezien het haar eigen software weer gaat whitelabelen. In totaal maken ongeveer 6 miljoen mensen in Amerika gebruik van deze diensten en wereldwijd ligt dat aantal nog een stuk hoger, ook al is onbekend heeft exact het er zijn.

De overname is in lijn met de nieuwe strategie van Nokia waarbij de producent van plan is om zich helemaal te richten op het fabriceren van goede smartphones. Services waren nooit Nokia’s sterke kant geweest, ondanks dat Nokia Maps een groot succes is voor de producent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters