Nokia verkoopt meer Lumia's maar minder smartphones

Nokia heeft de cijfers over het eerste kwartaal van 2013 bekend gemaakt. De fabrikant heeft 5.6 miljoen Lumia-smartphones verkocht maar in totaal wist de fabrikant een kwart minder telefoons weg te zetten.

Fabrikant Nokia heeft in het eerste kwartaal van 2013 een verlies geleden van 150 miljoen euro, zo laat de fabrikant in een persbericht weten. De fabrikant verkocht wel meer Lumia’s; in totaal 5.6 miljoen stuks. Echter door de forse daling van Symiban-smartphones wist Nokia onder aan de streep minder smartphones wereldwijd weg te zetten. In totaal heeft Nokia 61.9 miljoen telefoons verkocht wereldwijd in het afgelopen kwartaal. Dit is een afname van 28 procent vergeleken met een kwartaal eerder en vergeleken met een jaar eerder 25 procent.

Vooral in Amerika en China wist Nokia minder telefoons te slijten. In Amerika daalde de afzet met 33 procent en in China met zelfs 63 procent. Dit is opmerkelijk aangezien zowel Amerika als China de twee focus-landen waren van de fabrikant sinds het haar nieuwe strategie eind 2011 inzette. Onduidelijk is dan ook waarom Nokia nog steeds geen voet aan wall weet te krijgen in de twee landen.

De omzet van Nokia kwam uit op 5.9 miljard euro en is daarmee ook een stuk lager uitgevallen. Volgens Nokia heeft dit ondermeer te maken met de concurrentie en productieproblemen. Wel steeg de gemiddelde prijs per toestel van 186 euro naar 191 euro. Nokia verwacht in het tweede kwartaal van 2013 minimaal 7.1 miljoen Lumia’s af te zetten wereldwijd. Het aandeel van Nokia staat momenteel 6 procent lager.

Nokia Lumia sales vs symbian 
Bron: asymco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. johnmalcolm -

    Die 7,1 miljoen in Q2 klopt niet, Nokia verwacht niet 27 procent groei, maar juist meer dan de 27 procent groei aan Lumia-phones in Q1.

    In the second quarter 2013 supported by the wider availability of recently announced Lumia products, Nokia expects the sequential growth in Lumia unit volumes to be higher than the 27% sequential growth in the first quarter 2013.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters