'Nokia verkoopt minder dan 100.000 N900's' – Update

Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft Nokia net geen 100.000 N900’s verkocht in de eerste vijf maanden. Nokia zelf is erg tevreden over de verkoop echter doen concurrerende modellen het velen malen beter, zo benadrukt Gartner.

Reuters weet te melden dat het heeft gemeten welke besturingssystemen op toestellen te vinden zijn en hoeveel toestellen gebruik maken van dit besturingssysteem. Het bureau kwam tot de conclusie dat er net geen 100.000 telefoons zijn die op het Maemo OS lopen en aangezien de Nokia N900 de eerste telefoon is met het OS kan daaruit afgeleid worden dat er net geen 100.000 stuks van de N900 verkocht zijn. Volgens een Nokia woordvoerder is de afzet van het toestel boven verwachting tot nog toe en mag de producent niet klagen.

Reuters weet echter te onderstrepen dat concurrenten zoals Apple en BlackBerry velen malen meer afzetten van hun smartphones dan Nokia momenteel doet. De grootste hit van Nokia in de afgelopen jaren was de N95 en sinds dien heeft Nokia geen antwoord weten te vinden voor de iPhones en BlackBerry’s. Analisten zien dan ook nog weinig heil in de onlangs aangekondigde Nokia N8 aangezien die volgens hen nog steeds niet kan opboksen tegen de concurrentie in termen van afzet. Onze review van de Nokia N900 kun je hier vinden.

Update op 28/05/2010 om 16:45 uur:

Engadget weet deze berichten tegen te spreken en een woordvoerder van Nokia zou inmiddels gemeld hebben dat het hier om vijf weken gaat. Mocht dat inderdaad zou zijn dan heeft Nokia veel meer N900’s verkocht dan de honderdduizend die gemeld worden door Reuters en Gartner.

Nokia N900

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters