'Nokia verkoopt minder dan 100.000 N900's' – Update

Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft Nokia net geen 100.000 N900’s verkocht in de eerste vijf maanden. Nokia zelf is erg tevreden over de verkoop echter doen concurrerende modellen het velen malen beter, zo benadrukt Gartner.

Reuters weet te melden dat het heeft gemeten welke besturingssystemen op toestellen te vinden zijn en hoeveel toestellen gebruik maken van dit besturingssysteem. Het bureau kwam tot de conclusie dat er net geen 100.000 telefoons zijn die op het Maemo OS lopen en aangezien de Nokia N900 de eerste telefoon is met het OS kan daaruit afgeleid worden dat er net geen 100.000 stuks van de N900 verkocht zijn. Volgens een Nokia woordvoerder is de afzet van het toestel boven verwachting tot nog toe en mag de producent niet klagen.

Reuters weet echter te onderstrepen dat concurrenten zoals Apple en BlackBerry velen malen meer afzetten van hun smartphones dan Nokia momenteel doet. De grootste hit van Nokia in de afgelopen jaren was de N95 en sinds dien heeft Nokia geen antwoord weten te vinden voor de iPhones en BlackBerry’s. Analisten zien dan ook nog weinig heil in de onlangs aangekondigde Nokia N8 aangezien die volgens hen nog steeds niet kan opboksen tegen de concurrentie in termen van afzet. Onze review van de Nokia N900 kun je hier vinden.

Update op 28/05/2010 om 16:45 uur:

Engadget weet deze berichten tegen te spreken en een woordvoerder van Nokia zou inmiddels gemeld hebben dat het hier om vijf weken gaat. Mocht dat inderdaad zou zijn dan heeft Nokia veel meer N900’s verkocht dan de honderdduizend die gemeld worden door Reuters en Gartner.

Nokia N900

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Mijn commentaar gaat uitsluitend over aantallen, niet over specs, geen idee waar je dat opeens vandaan haalt. Het is nooit de bedoeling van Nokia geweest om in aantallen de iPhone en Black Berry voorbij te willen streven met de N900. Daarom slaat het bericht ook nergens op.

 2. maarten -

  helemaal gelijk Hans…

  En als ik nog even het volgende mag toevoegen..

  Na bijna 6 maanden in bezit kan ik alleen maar zeggen dat dit toestel de bijna 600€ meer dan waard is…

  Ik ben nog elke dag blij dat ik dit beest gekocht heb…

  Wat een zalig ding is dit toch… Moest men beweren dat je er mits een software update koffie mee kan zetten, dan zou ik het nog bijna geloven 😛 Zo veelzijdig is dit ding… Super in 1 woord!

 3. Hans -

  Ik snap dit soort berichten niet helemaal en al helemaal niet dat de N900 nu opeens in aantallen als tegenhanger van de iPhone en de Black Berry wordt neergezet. Nokia heeft van het begin af aan meteen gezegd dat de N900 als experimenteel toestel in de markt is gezet en dat het toestel niet in grote aantallen in de markt gezet zou worden. De belangstelling voor het toestel is ruim boven verwachting gebleken, maar dat is men voor het gemak maar even vergeten. Per slot is nieuws verzinnen ook een kunst. Het vergelijk in aantallen met de iPhone en Black Berry slaat dus als een tang op een varken, want daar was en is de N900 nooit voor bedoeld geweest.

  1. Danijel -

   Wat Gartner doet in haar vergelijking is smartphones vergelijken op afzet, niet op specs OS of wat dan ook. Uit de cijfers blijkt dus dat de concurrenten van Nokia het beter doen en das toch wel opvallend als grootste producent voor telefoons.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters