Nokia verkoopt minder Lumia-telefoons

Fabrikant Nokia heeft haar kwartaalcijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de fabrikant minder Lumia-telefoons heeft verkocht en minder Symbian-smartphones.

<p class=”text clearfix”>

Nokia Lumia 920

Uit de kwartaalcijfers van Nokia blijkt dat de fabrikant nog steeds meer Symbian-smartphones verkoopt dan Windows Phone-telefoons. In totaal wist Nokia 3.4 miljoen Symbian-telefoons te verkopen en 2.9 miljoen Lumia-smartphones. Een kwartaal eerder verkocht Nokia nog 4 miljoen Lumia’s wereldwijd. Volgens de fabrikant is dit het directe gevolg van een late introductie van Windows Phone 8 en het feit dat deze introductie een schaduw wierp over Window Phone 7.5. Ook heeft Nokia steeds meer moeite om de concurrentie bij te benen.

De fabrikant rapporteert een verlies van 576 miljoen euro bij een omzet van 7.1 miljard euro. Een kwartaal eerder wist Nokia nog 576 miljoen dollar aan verlies te noteren. De gemiddelde verkoopprijs per toestel daalde eveneens van 186 euro naar 160 euro. Hier zijn vooral de Lumia-smartphones debet aan aangezien deze fors moeten concurreren met Android en iOS. Zowel in China, als in Amerika en Europa deed Nokia het slechter. Vooral China is opmerkelijk aangezien dat voor Nokia een groeimarkt is.

Nokia is voorzichtig optimistisch over het komend kwartaal omdat dan haar nieuwe range Lumia’s de markt zal gaan bereiken. Desondanks wordt niet verwacht dat Nokia al winst zal gaan maken. De decembermaand wordt gezien als een opstartfase voor de nieuwe Lumia-lijn, aldus de CEO van Nokia.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters