Nokia verkoopt nog steeds met afstand de meeste smartphones

Uit een onderzoek van Canalys blijkt dat Nokia wereldwijd nog steeds marktleider is als we kijken naar het smartphone segment. De producent verkoopt evenveel smartphones als RIM en Apple bij elkaar.

Uit een onderzoek van Canalys zou blijken dat Nokia wereldwijd nog steeds marktleider is in het smartphone segment. Als we kijken naar de wereldwijde verkoop van smartphones in Q2 van dit jaar dan heeft Nokia net geen 45% van de markt in handen. In actuele oplages betekent het dat Nokia in dat kwartaal ongeveer 17 miljoen smartphones heeft gesleten wereldwijd. Als we kijken naar de concurrenten van Nokia dan hebben RIM en Apple samen net geen 35% van de markt wereldwijd in handen waarmee je kunt concluderen dat Nokia nog mijlen ver voor ligt. Uit het onderzoek komt verder ook naar voren dat Nokia het vooral goed doet in Europa en Azie maar het veel minder goed doet in Amerika wat uiteraard al bekend was. De producent heeft moeite voet aan wal te krijgen in het continent en als gevolgd daarvan moet het RIM, Apple en zelfs HTC voor zich dulden in het continent.

Het besturingssysteem Symbian heeft wereldwijd 50% van de markt in handen waarmee het OS onverminderd krachtig blijft. Wel zijn de concurrenten van Nokia in opkomst maar desalniettemin weet de producent zijn positie goed te behouden, aldus de onderzoekers.

Nokia martketshare

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters