Nokia verkoopt nog steeds met afstand de meeste smartphones

Uit een onderzoek van Canalys blijkt dat Nokia wereldwijd nog steeds marktleider is als we kijken naar het smartphone segment. De producent verkoopt evenveel smartphones als RIM en Apple bij elkaar.

Uit een onderzoek van Canalys zou blijken dat Nokia wereldwijd nog steeds marktleider is in het smartphone segment. Als we kijken naar de wereldwijde verkoop van smartphones in Q2 van dit jaar dan heeft Nokia net geen 45% van de markt in handen. In actuele oplages betekent het dat Nokia in dat kwartaal ongeveer 17 miljoen smartphones heeft gesleten wereldwijd. Als we kijken naar de concurrenten van Nokia dan hebben RIM en Apple samen net geen 35% van de markt wereldwijd in handen waarmee je kunt concluderen dat Nokia nog mijlen ver voor ligt. Uit het onderzoek komt verder ook naar voren dat Nokia het vooral goed doet in Europa en Azie maar het veel minder goed doet in Amerika wat uiteraard al bekend was. De producent heeft moeite voet aan wal te krijgen in het continent en als gevolgd daarvan moet het RIM, Apple en zelfs HTC voor zich dulden in het continent.

Het besturingssysteem Symbian heeft wereldwijd 50% van de markt in handen waarmee het OS onverminderd krachtig blijft. Wel zijn de concurrenten van Nokia in opkomst maar desalniettemin weet de producent zijn positie goed te behouden, aldus de onderzoekers.

Nokia martketshare

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters