Nokia verkoopt Vertu

Nokia onderneemt pogingen om Vertu te verkopen, het luxe-telefoonmerk van de Finse fabrikant. Vertu moet Nokia zeker 200 miljoen euro opbrengen.

Nokia Vertu

Er zouden gesprekken zijn met investeringsgroep Permira, die Vertu zou willen overnemen. Nokia zou door Goldman Sachs worden geadviseerd bij het afstoten van de luxe-telefoontak.

De Vertu-telefoons zie je weinig. Het zijn superdeluxe, dure telefoons die weinig meer kunnen dan bellen. Ze worden gemaakt met exclusieve materialen zoals kalfs- en krokodillenleer, en bijzonder fijn geproduceerde materialen zoals roestvrij staal, goud en platina. Ook worden de toestellen afgezet met robijnen en diamanten.

De ringtones van de Vertutelefoons worden exclusief gemaakt door het London Symphony Orchestra. Vertutelefoons zijn voorzien van kristallen displays en het bedrijf doet er dik twee weken over om één zo’n schermpje te maken.

Maar de ingewanden van deze peperdure telefoons zijn nogal gedateerd. De technologie is ouderwets in de huidige smartphonewereld. Weliswaar werd vorig jaar voor het eerst een touchscreen-telefoon gemaakt, de Constellation (5000 dollar), maar daar bleef het bij. De allerduurste telefoon die Vertu ooit maakte kostte 310.000 dollar, en heet de Signature Cobra. Die zag in 2006 het licht.

Nokia is in een transitieproces en wil van Vertu af, wat het bedrijf weer wat geld in het laadje brengt. Dat is wel nodig, want Nokia lijdde het afgelopen kwartaal een verlies van 1,7 miljard dollar en de kredietwaardigheid van het bedrijf is door Standard & Poor’s verlaagd tot de weinig benijdenswaardige junkstatus. Het enige lichtpunt voor Nokia is de nieuwe lijn Lumia-telefoons die op Windows Phone lopen. Die lijn lijkt langzaam maar zeker voet aan de grond te krijgen bij smartphoneliefhebbers.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Dit staat al een jaar te koop voor dat bedrag.. dacht trouwens dat een arabier het al had opgekocht.. had je niet beters te doen op deze dag dan een oud onzin artikel te plaatsen!!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters