'Nokia verlaagde prijzen mobieltjes met tien procent'

Telefoonmaker Nokia zou in de maand juli de prijzen van een aanzienlijk deel van zijn portfolio hebben verlaagd. De prijsdaling van een beperkt aantal telefoons bedroeg in het thuisland van de Finse fabrikant tot tien procent.

De grootste prijsverlagingen treffen vooral zogenoemde muziektelefoons en mediatelefoons. Mobieltjes als de 5310, de 5610 en de N81 8GB worden door Reuters aangehaald als modellen waarvan de prijs het meest daalde. Het persbureau baseert zich hierbij op gegevens van Finse retailers en telefoniebedrijven. Volgens analist David Hallden zou Nokia met de prijsverlagingen de druk op zijn rivalen opvoeren: de kleinere concurrenten van het Finse telefoonbedrijf zullen hun prijzen aan moeten passen om concurrerend te blijven.

De herziene verkoopprijzen volgen volgens marktonderzoeker Ben Wood de weg die Nokia met zijn Supernova-telefoons insloeg: die werden zowel qua prijs als features als concurrent voor Sony Ericssons Walkman-telefoons gepositioneerd. Als gevolg van de agressieve strategie van Nokia maakte zijn Japans-Zweedse concurrent nauwelijks winst en zag Sony Ericsson zich genoodzaakt tweeduizend banen te schrappen. Nokia heeft inmiddels, mede door de verkoop van goedkope mobieltjes in opkomende markten, een aandeel van 41 procent van de gsm-markt in handen. Nokia gaf geen commentaar op de aangepaste prijzen, met als argument dat die dermate vaak voorkomen, dat commentaar geven een dagtaak zou worden.

7-31-08-nokia 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters