'Nokia verlaagde prijzen mobieltjes met tien procent'

Telefoonmaker Nokia zou in de maand juli de prijzen van een aanzienlijk deel van zijn portfolio hebben verlaagd. De prijsdaling van een beperkt aantal telefoons bedroeg in het thuisland van de Finse fabrikant tot tien procent.

De grootste prijsverlagingen treffen vooral zogenoemde muziektelefoons en mediatelefoons. Mobieltjes als de 5310, de 5610 en de N81 8GB worden door Reuters aangehaald als modellen waarvan de prijs het meest daalde. Het persbureau baseert zich hierbij op gegevens van Finse retailers en telefoniebedrijven. Volgens analist David Hallden zou Nokia met de prijsverlagingen de druk op zijn rivalen opvoeren: de kleinere concurrenten van het Finse telefoonbedrijf zullen hun prijzen aan moeten passen om concurrerend te blijven.

De herziene verkoopprijzen volgen volgens marktonderzoeker Ben Wood de weg die Nokia met zijn Supernova-telefoons insloeg: die werden zowel qua prijs als features als concurrent voor Sony Ericssons Walkman-telefoons gepositioneerd. Als gevolg van de agressieve strategie van Nokia maakte zijn Japans-Zweedse concurrent nauwelijks winst en zag Sony Ericsson zich genoodzaakt tweeduizend banen te schrappen. Nokia heeft inmiddels, mede door de verkoop van goedkope mobieltjes in opkomende markten, een aandeel van 41 procent van de gsm-markt in handen. Nokia gaf geen commentaar op de aangepaste prijzen, met als argument dat die dermate vaak voorkomen, dat commentaar geven een dagtaak zou worden.

7-31-08-nokia 

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters