Nokia verlaat Japan

Nokia verlaat Japan. Het bedrijf sluit zijn winkels en probeert niet meer om zijn telefoons aan de man te brengen in het Aziatische land.

Nokia Japan

Lokale Japanse media melden dit. Eind augustus is Nokia uit Japan verdwenen. Het bedrijf was drie jaar geleden al gestopt met het aanbieden van telefoons in combinatie met telefoonabonnementen van Japanse telco’s. De telefoons waren echter wel los te koop. Daar komt nu dus ook een einde aan. Nokia brengt in Japan ook luxe telefoons uit onder het eigen merk Vertu. Daar stopt het Finse bedrijf eveneens mee.

Media in Japan die dit melden, vinden de stap een teken dat de Nokia aan het afkalven is in de telefoonwereld. Symbian, tot voor kort het grootste besturingssysteem op telefoons ter wereld, is al ingehaald door Android en binnenkort zal ook iOS van Apple er qua marktaandeel overheen gaan. De verwachting is dat dit binnen een jaar gebeurt.

Ook op de low-end markt is Nokia aan het verliezen; de verwachting is dat Samsung met zijn goedkope dumbphones daar over een tijdje de overhand zal krijgen.

Gelijktijdig met de verdwijning van Nokia uit Japan heeft Apple zijn marktaandeel in dat land juist geweldig ziet stijgen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Tja.. wat zal ik er van zeggen.. denk dat japan aan het afbrokkelen is.. zeker 1 derde is onbewoonbaar geworden door de nucleaire troep daar.. maar hier horen we er niets over!! Nokia is dan wel terein aan het inleveren, maar denk dat dit tijdelijk zal zijn.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters