Nokia verlaat Japan

Nokia verlaat Japan. Het bedrijf sluit zijn winkels en probeert niet meer om zijn telefoons aan de man te brengen in het Aziatische land.

Nokia Japan

Lokale Japanse media melden dit. Eind augustus is Nokia uit Japan verdwenen. Het bedrijf was drie jaar geleden al gestopt met het aanbieden van telefoons in combinatie met telefoonabonnementen van Japanse telco’s. De telefoons waren echter wel los te koop. Daar komt nu dus ook een einde aan. Nokia brengt in Japan ook luxe telefoons uit onder het eigen merk Vertu. Daar stopt het Finse bedrijf eveneens mee.

Media in Japan die dit melden, vinden de stap een teken dat de Nokia aan het afkalven is in de telefoonwereld. Symbian, tot voor kort het grootste besturingssysteem op telefoons ter wereld, is al ingehaald door Android en binnenkort zal ook iOS van Apple er qua marktaandeel overheen gaan. De verwachting is dat dit binnen een jaar gebeurt.

Ook op de low-end markt is Nokia aan het verliezen; de verwachting is dat Samsung met zijn goedkope dumbphones daar over een tijdje de overhand zal krijgen.

Gelijktijdig met de verdwijning van Nokia uit Japan heeft Apple zijn marktaandeel in dat land juist geweldig ziet stijgen.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters