Nokia verscheept bijna 10 miljoen N-series en E-series telefoons in Q2

Nokia heeft gisteren de cijfers over Q2 bekend gemaakt. De producent heeft weer de stijgende lijn gevonden in de verkopen en zag de afzet met 11% stijgen ten opzichte van het voorgaande kwartaal in 2009.

Koers Nokia

Nokia heeft gisteren zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2009 bekendgemaakt. De producent is weer rustig aan het opklimmen, gezien de afzet. Zo steeg de afzet van producten van de producent met ongeveer 11% ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. De producent zag ook zijn marktaandeel licht stijgen van 39% in het eerste kwartaal naar 41% in het tweede kwartaal. Nokia zag zijn winst tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar wel met 71% dalen echter benadrukt de producent dat de stijgende lijn weer is ingezet. De omzet zakte met meer dan 3 miljard euro naar 9,9 miljard euro. Nokia waarschuwde dat de winstmarges van zijn mobieltjestak in de tweede helft van dit jaar lager zullen uitvallen dan eerder voorspeld werd.

De producent is inmiddels bezig om flink in de kosten te snijden en eergisteren werd dan ook aangekondigd dat de producent een Canadese studio heeft gesloten om kosten te besparen. Met de sluiting gaan ongeveer honderd arbeidsplaatsen verloren volgens Nokia. Na het bekendmaken van de cijfers wist de koers van Nokia een indrukwekkende duik te maken op de beurs. In totaal was het aandeel Nokia binnen een dag met 13% gedaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters