Nokia verstevigt greep op Windows Phone

Volgens de laatste marktcijfers heeft Nokia momenteel 90 procent van de Windows Phone-markt in handen. Nu is dat niet zo’n erg grote markt, maar het geeft wel aan dat andere fabrikanten een beetje afhaken.

Veel andere fabrikanten zetten hun geld liever op Android, en niet op Windows Phone als besturingssysteem voor hun smartphones.

Uit de cijfers blijkt nogmaals de grote populariteit van de Nokia Lumia 520, de goedkoopste Windows Phone die er te krijgen is. Dit apparaat is dit jaar in februari op het MWC in Barcelona gepresenteerd en biedt een smartphone-ervaring voor weinig geld.

Tweede op de Windows Phone-markt is HTC, die met zeven procent sterk achterblijft bij de nummer 1: Nokia. Samsung komt er ver achteraan, samen met Huawei, met amper iets meer dan een procent marktaandeel op het platform. De laatste tijd doen deze fabrikanten ook niet erg hun best om meer toestellen voor het platform te produceren.

Van alle Windows Phones die sinds het begin van het platform in 2010 zijn gelanceerd, neemt de Lu ma 520 23 procent in beslag. Nu is het niet zo moeilijk om in het zeer beperkte marktaandeel van Windows Phone dergelijke potten te breken, maar het mag desondanks een groot aantal heten.

Van de huidige Windows Phone-markt bezet de Lumia 520 maar liefst 37 procent. De goedkoopste Windows Phone is in zeer korte tijd meteen het populairste toestel geworden op dit platform. Windows Phone ontwikkelt zich als gevolg hiervan steeds meer tot een platform voor goedkope toestellen. De high-end smartphones vinden veel minder aftrek.

De cijfers maken wel helder waarom Microsoft ineens zo’n haast had om Nokia over te nemen. Want Nokia zou in 2015 aan het einde komen van de deal met Microsoft om Windows Phone op al zijn smartphones te zetten. Met zo’n groot marktaandeel voor Windows Phone wilde Microsoft niet het risico lopen dat Nokia in 2015 op Android zou overstappen.

Nokia verstevigt greep op Windows Phone 520allwp 500x312 
Nokia verstevigt greep op Windows Phone nokia90 500x312 
Nokia verstevigt greep op Windows Phone 520windowsphone8 500x312 

Bron: Daily Mobile

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Vivo vingerafdrukscanner geruchten

  Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

  Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

  De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

  Apple iPhone X samsung verkopen

  Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

  Xiaomi Mi Mix 3

  ‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

  opvouwbare smartphone

  Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

  Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters