‘Schets Nokia vlaggenschip opgedoken met Carl Zeiss merknaam’

Nokia lijkt eindelijk terug van weggeweest. HMD Global, welke op het moment de Nokia merknaam bezit, zette Nokia weer op de kaart met de onlangs onthulde Nokia 6 en de herrezen Nokia 3310. Hoewel de merknaam hiermee weer lijkt mee te spelen, wachten Nokia fans nog steeds op een echt Android Nokia vlaggenschip toestel. Volgens de laatste berichten zou deze wens misschien inderdaad werkelijkheid kunnen worden. Vandaag is namelijk een mysterieuze schets opgedoken van een nieuw Nokia vlaggenschip toestel. De schets verscheen online via een bron in China, en laat een Nokia toestel zien met aan de achterkant een dual camera met de Carl Zeiss merknaam.

Schets Nokia Vlaggenschip met Carl Zeiss cameraAuthenticiteit schetsen Nokia vlaggenschip onzeker

De schets werd gelekt door de gebruiker Nokibar via Baidu. Het is natuurlijk de vraag of dit om een echte schets gaat van HMD Global. Op het moment komt de informatie van een enkele bron en heeft niemand anders het bericht geverifieerd. In het verleden heeft Nokibar het wel meerdere malen bij het rechte eind gehad. Het is ook zo dat HMD heeft beloofd meer Nokia toestellen uit te gaan brengen dit jaar. Natuurlijk zijn daar al geruchten over en zou het gaan om een Nokia 8 of 9 met een Snapdragon 835 en Zeiss camera.

Meer afgerond dan eerdere Nokia smartphones

Het toestel in de schets ziet er iets ander uit dan de eerdere Nokia toestellen, die tijdens het Mobile World Congress eerder dit jaar werden getoond. Deze waren meer rechthoekig, terwijl de Nokia in de tekening er meer afgerond uitzien. Aan de achterkant is de dual camera setup zichtbar, terwijl de voorkant meer lijkt op die van de Nokia 6.

Nieuwe Nokia niet voor feestdagen in de winkel

Mocht dit om een echte schets gaan, zou het alsnog nog even kunnen duren voordat het toestel in de winkel ligt. Nokia zal een nieuw toestel waarschijnlijk tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar uitbrengen, om te profiteren van de koopgekte rond die tijd. Als het toestel inderdaad komt met de Snapdragon 835 processor, zal dat in ieder geval niet meehelpen aan het snel beginnen met de productie. Er is veel vraag naar de chipsets en op het moment niet genoeg aanbod.

Bron: @nokibar

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters