Nokia: “We gaan voortborduren op het design van de Lumia 800”

Een topman van Nokia heeft tijdens een bijeenkomst in Amsterdam gezegd dat de producent gaat voortborduren op het design van de Nokia N9 en de Lumia 800. De producent gaat het design nog verder doorontwikkelen en terug laten komen in toekomstige toestellen.

Het statement is afkomstig van Stefan Pannenbecker, Vice President Industrial Design bij Nokia en verantwoordelijk voor alle ontwerpen van telefoons bij de producent. Op een vraag van All About Phones wist Pannenbecker te melden dat hij inderdaad van plan is om het design van de Lumia 800 en de N9 door te trekken naar toekomstige modellen. Volgens Pannenbecker was het design van de N9 en de Lumia 800 grotendeels gebaseerd op dat van de Nokia N8.

Het ontwerp van de Nokia N9 werd bedacht in november 2009. Een klein jaar later was het hardware-deel van het ontwerp volgens Pannenbecker afgerond. Kort na de bekendmaking van de deal met Microsoft afgelopen februari, ging het team in rap tempo door om het design van de N9 aan te passen voor de Lumia 800. Zo moest het scherm kleiner worden gemaakt om de drie verplichte Windows Phone-knoppen eronder te kunnen plaatsen. Daarnaast moest er een extra cameraknop toegevoegd worden die eveneens verplicht is voor WP7-telefoons.

Op de vraag of de verplichte hardware-eisen van Microsoft een beperking betekenden voor het design van Nokia-smartphones en dus de Lumia 800, meldde Pannenbecker dat het ontwerpteam daar geen last van had. “Het is nu eenmaal een gegeven en daar moet je mee werken. We hebben het designproces van de Lumia 800 dan ook op onze eigen manier benaderd en ons niet laten leiden door beperkingen, die wij overigens niet als beperkingen zagen.” De topman wilde verder geen uitspraken doen over toekomstige modellen.

Wel wist hij met klem te ontkennen dat zijn team, een team van een paar honderd man die over de aardbol verspreid zit, geïnspireerd werd door Apple. “Natuurlijk kijken we ook naar onze concurrenten maar ik denk graag dat we onze eigen koers varen en daarmee ook geroemd worden door de consumenten. Nokia heeft een eigen designtaal en -filosofie. Geen andere fabrikant heeft daar invloed op”, aldus de topman van industrial design bij Nokia.

Stefan Pannenbecker

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters