Nokia: we gaan weer smartphones uitbrengen

Nokia is vast van plan om tegen eind volgend jaar weer smartphones onder het eigen merk uit te brengen. De licentiedeal met Microsoft die hoorde bij de verkoop van de hele smartphonebusiness aan de Amerikanen, loopt dan af. Nokia hoopt dan een stevige partner te hebben gevonden die de smartphones onder dat Finse merk wil produceren, terwijl Nokia ze ontwerpt.

Nokia N9 white
De Nokia N9

Dus Nokia keert terug op de smartphonemarkt, nadat Microsoft het merk stilletjes van de rug van de Lumia’s heeft laten verdwijnen. Wellicht worden het Androidtelefoons, ook de eerste tablet (de N1) die onder de naam van het Finse bedrijf werd uitgebracht, loop op Android. All About Phones heeft op het MWC met die tablet mogen spelen en was best onder de indruk van de kwaliteit van het product.

Die kwaliteit moet ook in toekomstige Nokia-smartphones terug te vinden zijn, meldt woordvoerder Robert Morlino van Nokia. Nokia heeft echter al zijn telefoonfabrieken verkocht aan Microsoft, dat daar nu overigens een gigantische ontslagronde overheen laat gaan, en Nokia kan telefoons dus niet meer zelf produceren. Pas als een partner is gevonden die garant staat voor de kwaliteit die iedereen van Nokiatelefoons gewend is, kan tot massaproductie worden overgegaan onder het merk Nokia.

Mocht zo’n hardwareproducent worden gevonden, dan blijft Nokia dicht in de buurt om dit bedrijf precies te vertellen hoe de telefoons gemaakt moeten worden. Zo is dat ook gedaan met de N1-tablet, die zo populair is dat hij binnen minuten was uitverkocht in de weinige Aziatische landen waar het tot nu toe te koop was. Morlino zegt dat Nokia de lat hoog legt, omdat het bedrijf trots wil zijn op alle producten waar het logo van het Finse bedrijf op staat, en dat mensen het graag moeten willen aanschaffen.

Bron: WM Poweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters