Nokia: we gaan weer smartphones uitbrengen

Nokia is vast van plan om tegen eind volgend jaar weer smartphones onder het eigen merk uit te brengen. De licentiedeal met Microsoft die hoorde bij de verkoop van de hele smartphonebusiness aan de Amerikanen, loopt dan af. Nokia hoopt dan een stevige partner te hebben gevonden die de smartphones onder dat Finse merk wil produceren, terwijl Nokia ze ontwerpt.

Nokia N9 white
De Nokia N9

Dus Nokia keert terug op de smartphonemarkt, nadat Microsoft het merk stilletjes van de rug van de Lumia’s heeft laten verdwijnen. Wellicht worden het Androidtelefoons, ook de eerste tablet (de N1) die onder de naam van het Finse bedrijf werd uitgebracht, loop op Android. All About Phones heeft op het MWC met die tablet mogen spelen en was best onder de indruk van de kwaliteit van het product.

Die kwaliteit moet ook in toekomstige Nokia-smartphones terug te vinden zijn, meldt woordvoerder Robert Morlino van Nokia. Nokia heeft echter al zijn telefoonfabrieken verkocht aan Microsoft, dat daar nu overigens een gigantische ontslagronde overheen laat gaan, en Nokia kan telefoons dus niet meer zelf produceren. Pas als een partner is gevonden die garant staat voor de kwaliteit die iedereen van Nokiatelefoons gewend is, kan tot massaproductie worden overgegaan onder het merk Nokia.

Mocht zo’n hardwareproducent worden gevonden, dan blijft Nokia dicht in de buurt om dit bedrijf precies te vertellen hoe de telefoons gemaakt moeten worden. Zo is dat ook gedaan met de N1-tablet, die zo populair is dat hij binnen minuten was uitverkocht in de weinige Aziatische landen waar het tot nu toe te koop was. Morlino zegt dat Nokia de lat hoog legt, omdat het bedrijf trots wil zijn op alle producten waar het logo van het Finse bedrijf op staat, en dat mensen het graag moeten willen aanschaffen.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters