Nokia: “We werken aan onze eigen tablet”

Het hoofd van design bij Nokia heeft in een interview bevestigd dat de fabrikant druk bezig is met het ontwerpen en fabriceren van een eigen tablet. Volgens Marko Ahtisaari is hij een derde van zijn tijd kwijt aan het nieuwe project binnen Nokia.

Marko Ahtisaari, hoofd design bij Nokia, heeft in een interview met het Finse tijdschrift Kauppalehti toegegeven dat Nokia bezig is met een eigen tablet, zo meldt Reuters. Ahtisaari laat alleen weten dat “we er mee bezig zijn” en weet verder weinig over de nieuwe tablet te melden. Wel wil hij kwijt dat hij ongeveer een derde van zijn werktijd spendeert aan het optimaliseren van het design van de tablet en de ervaring.

De eerste consumenten-tablet van Nokia zal naar alle waarschijnlijkheid op Windows 8 gaan draaien, aldus de velen geruchten. Volgens geruchten staat de tablet gepland voor het laatste kwartaal van 2012 en ligt daarmee op schema voor een mogelijke aankondiging tijdens Nokia World dat in september zal gaan plaatshebben in Helsinki.

Ahtisaari weet in het interview ook te melden dat zijn team bezig is met een revolutionair nieuw product dat binnen een jaar op de markt moet komen. Nokia zou van plan zijn om het toestel te bestuderen met handgebaren in plaats van alleen touch input. Op deze manier hoopt de producent zich te gaan onderscheiden in de markt voor smartphones.

Nokia Windows 8 tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters