Nokia wederom de 'groenste' producent volgens Greenpeace

Greenpeace heeft wederom een update uitgebracht waarin vermeld staat hoe schoon producenten nu precies produceren. Nokia steekt met kop en schouders boven de andere producenten uit als het gaat om groen produceren. Onderaan de lijst staan nog steeds Apple en Motorola.

Greenpeace heeft inmiddels voor de elfde keer een ‘green card’ geïntroduceerd voor consumenten zodat ze bewuster om gaan met het aanschaffen van hun elektronica. Greenpeace maakt een top-tien lijst van groene electronicaproducenten, op basis van producten en de daarbij behorende materialen en productiemethodes. Sinds jaar en dag staat Nokia op de nummer één positie en ook deze keer is daar geen verandering in gekomen. Nokia produceert op dit moment het ‘groenst’ van alle grote producenten, aldus Greenpeace. Ook Samsung is met een 6,9 ruim voldoende groen bezig en zit daarmee Nokia dat als rapportcijfer een 7,5 heeft gekregen op de hielen. Sony Ericsson, Phillips, Motorla en LG krijgen een krappe voldoende, deze bedrijven zijn volgens Greenpeace nog te weinig bezig met duurzaam produceren. Producenten als Apple, Microsoft en Motorola staan nog steeds diep in het rood tot groot ongenoegen van Greenpeace. Volgens de mulieuactivist is Apple wel goed bezig maar is dat nog steeds onvoldoende in deze moderne tijd, vergeleken met concurrenten zoals Nokia die wel ‘groen’ kunnen produceren.

Greenpeace zal blijven hameren bij de producenten om groener te gaan produceren en daarnaast meer te doen aan CO2-reductie. Meer informatie over groen produceren in de telecomsector kun je in ons redactie blog vinden.

Greenpeace Nokia 

Bron: Greenpeace

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters