Nokia weet 8.8 miljoen Lumia's weg te zetten wereldwijd

Nokia heeft bekend gemaakt dat het opnieuw meer Lumia’s wist te slijten in het afgelopen kwartaal. De fabrikant heeft in totaal 8.8 miljoen Lumia’s verkocht in een enkel kwartaal.

Nokia laat weten dat het optimistisch is over de cijfers en dat de groei langzaam maar zeker de goede vorm begint aan te nemen. De fabrikant weet nu vier kwartalen op rij meer Lumia’s weg te zetten dan het kwartaal ervoor. In totaal verkocht Nokia 8.8 miljoen Lumia-smartphones in het derde kwartaal van 2013. Een jaar eerder waren er dat slechts 2.9 miljoen stuks in het zelfde kwartaal. In totaal heeft Nokia 36.1 miljoen Lumia’s verkocht sinds het begonnen is met het verkopen van Windows Phone-smartphones.

De gemiddelde verkoopprijs van een Nokia-toestel lag op 143 euro, dit terwijl het een jaar eerder op 155 euro lag. De omzet van Nokia bleef wel achter bij de verwachtingen. Het bedrijf wist 5.6 miljard euro om te zetten, een daling van 22 procent vergeleken met het zelfde kwartaal in 2012. Toen lag de omzet op 7.2 miljard euro. De winst kwam uit op 118 miljoen euro. Een jaar eerder maakte Nokia nog verlies en heeft dit nu weten om te buigen in een bescheiden winst als gevolg van een stevige reorganisatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters