Nokia weet 8.8 miljoen Lumia's weg te zetten wereldwijd

Nokia heeft bekend gemaakt dat het opnieuw meer Lumia’s wist te slijten in het afgelopen kwartaal. De fabrikant heeft in totaal 8.8 miljoen Lumia’s verkocht in een enkel kwartaal.

Nokia laat weten dat het optimistisch is over de cijfers en dat de groei langzaam maar zeker de goede vorm begint aan te nemen. De fabrikant weet nu vier kwartalen op rij meer Lumia’s weg te zetten dan het kwartaal ervoor. In totaal verkocht Nokia 8.8 miljoen Lumia-smartphones in het derde kwartaal van 2013. Een jaar eerder waren er dat slechts 2.9 miljoen stuks in het zelfde kwartaal. In totaal heeft Nokia 36.1 miljoen Lumia’s verkocht sinds het begonnen is met het verkopen van Windows Phone-smartphones.

De gemiddelde verkoopprijs van een Nokia-toestel lag op 143 euro, dit terwijl het een jaar eerder op 155 euro lag. De omzet van Nokia bleef wel achter bij de verwachtingen. Het bedrijf wist 5.6 miljard euro om te zetten, een daling van 22 procent vergeleken met het zelfde kwartaal in 2012. Toen lag de omzet op 7.2 miljard euro. De winst kwam uit op 118 miljoen euro. Een jaar eerder maakte Nokia nog verlies en heeft dit nu weten om te buigen in een bescheiden winst als gevolg van een stevige reorganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rozbeh AJ -

    Ik heb nu een Nokia Lumia 820 als mijn tweede telefoon gekocht en werkt sneller en soepeler dan mijn Galaxy s3… bij spel Asphalt 7 op s3 loopt het soms vast en krijg leg bij starten van spel en bij WP loopt tot nu toe nooit vast en geen leg.

    Apps starten heel snel op en werkt snel. dit had ik niet verwacht van een WP. ik had vroeger een Windows Phone 6.1 (HTC HD2) en ik was er niet echt tevreden mee, maar met Windows 8 is het heel anders.

    Hoe snel zou Nokia Lumia 1520 zijn met een snapdragon 800!! 🙂

    Ik heb Iphone gebruikt en Android tot nu toe, het enige wat ik mis bij WP zijn sommige Apps die nog niet beschikbaar zijn in Store. voor de rest is het een aanrader vind ik.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters