Nokia weet meer dan een miljoen Lumia-smartphones te verkopen

Fabrikant Nokia heeft meer dan een miljoen Lumia-smartphones gesleten in het afgelopen kwartaal. Desondanks moet Nokia wel een verlies noteren van een miljard euro over heel 2011.

Geruchten gingen al dat de fabrikant over het miljoen Lumia-smartphones had verkocht in minder dan drie maanden tijd. De producent heeft bekend gemaakt dat het inmiddels ook daadwerkelijk dat aantal Windows Phone-smartphones verkocht heeft. Desondanks heeft de nieuwe lijn smartphones niet voldoende bijgedragen aan de omzet van het bedrijf. Nokia heeft namelijk in het laatste kwartaal 954 miljoen euro verlies gedraaid. Daarmee kwam het totale resultaat over 2011 uit in het negatief en over de 1 miljard euro.

Nokia heeft al met al minder smartphones verkocht in het laatste kwartaal van 2011; in totaal 20 miljoen stuks. Dit is een daling van bijna 9 miljoen stuks vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet van Nokia kwam in totaal uit op 10 miljard euro in Q4. Deze is eveneens gedaald van 12,6 miljard euro in een jaar tijd. Opmerkelijk is dat Nokia wel 180 miljoen euro van Microsoft heeft gekregen om haar Windows Phone activiteiten opgang te brengen. Geruchten gingen al langer dat de softwarereus geld gegeven zou hebben om zo Nokia over te halen om Windows Phone-smartphones te maken.

De fabrikant heeft het hoofd van design, ondermeer verantwoordelijk voor de Lumia 800 en de N9, benoemt tot Vice President Design en zal voortaan rapporten aan de CEO. Daarnaast is de voorzitter van de raad van bestuur hernoemt en zal hij vanaf de zomer vertrekken bij Nokia en vervangen worden door Risto Siilasmaa.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters