Nokia wereldwijd onverminderd populair

Nokia is wereldwijd onverminderd het populairste telefoonmerk. Dat heeft streaming video-service Vuclip onderzocht onder meer dan een half miljoen respondenten.

Nokia_2700-classic_1_lowres

Vuclip neemt een enquete af van iedereen die een video heeft bekeken. Zo krijgt het bedrijf inzicht in talloze zaken, waaronder de populaireit van mobiele telefoonmerken.

Uit de laatste enquête blijkt dat bijna 37 procent van alle 560.000 respondenten antwoordde dat hun volgende telefoon een Nokia is. Apple kwam op de tweede plaats uit; bijna 25 procent geeft aan dat de volgende telefoon een iPhone wordt. BlackBerry is goed voor een kleine 21 procent, Samsung voor 12,5 procent en LG blijft in de populariteitspoll steken op een magere 3,8 procent.

Er zijn meer resultaten geturfd; zo blijkt dat dertig procent van de eigenaren van een Sony Ericssontelefoon wil overstappen op een iPhone. Bezitters van een iPhone geven daarentegen aan dat hun volgende toestel weer een iPhone wordt; negen van de tien meldt dat.

De populairste Nokia-telefoons zijn nog altijd Symbiantelefoons, hoewel de fabrikant dat platform al grotendeels de rug heeft toegekeerd.

populariteit telefoonmerken maart 2012

 

Bron: Slashgear

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters