‘Nokia werkt aan nieuwe Android-telefoon’

In China is er een benchmarktest uitgelekt die er op lijkt te wijzen dat Nokia aan een nieuwe Android-telefoon werkt. Opmerkelijk, aangezien de fabrikant inmiddels eigendom is van Microsoft.

‘Nokia werkt aan nieuwe Android-telefoon’ fbedab64034f78f0f9e648007b310a55b2191c57

En Microsoft heeft met Windows Phone natuurlijk haar eigen besturingssysteem. Vlak voordat Nokia in Amerikaanse handen viel, maakte de Finse fabrikant voor het eerst een reeks telefoons die op Android lopen. Microsoft reageerde een beetje koeltjes op dat gegeven.

Volgens de benchmark, die via Baidu is uitgelekt, gaat het toestel de Nokia X2 heten en komt hij in 2015 op de markt. De X2 krijgt, volgens de benchmarktest, 1 GB aan werkgeheugen en er is 4 GB gereserveerd voor opslag. Het gerucht gaat dat er een Snapdragon 200-processor met vier kernen in de Nokia X2 komen te zitten die goed is voor 1,2 GHz.

Het blijft natuurlijk de vraag of Microsoft de ontwikkeling van de Nokia X2 voortzet. Wellicht is de ontwikkeling van het toestel gestart toen Nokia nog niet in handen was van Microsoft.

‘Nokia werkt aan nieuwe Android-telefoon’ 5aafa40f4bfbfbeda0b7e48c7af0f736aec31f52 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Android als vervanger van S40 en de X-serie als een soort nieuwe Asha's snap ik wel. Het is gewoon veel functioneler. Nokia ziet Android voor het lage segment en WP voor het hoge. Alleen: ik vind dat WP juist meer geschikt is voor het lage segment dan Android. Maar Microsoft vindt blijkbaar van niet. Rare jongens. Overigens moeten we bij dit alles niet vergeten dat Microsoft blijkbaar nog altijd meer verdient aan Android dan aan het eigen Windows Phone, vanwege de licentiekosten die Androidfabrikanten moeten afdragen. Dat is nogal wat.

  1. Quasimodo -

   Wellicht kan het ook nog bedoelt zijn als een soort bruggetje naar WP. De X2 kan dan wel gepresenteerd worden als een Android en zo de gebruiker aan WP laten wennen.

 2. Quasimodo -

  Leuk dat ze deze mogelijkheid open houden en aangrijpen. Maar blijft toch wel raar.
  Ik vraag me elke keer af waarom ik wel een MS android telefoon zou willen met windows schil, wanneer ik met een grote boog om windows-phone heen loop.
  Juist die schil staat me tegen, zeker niet de Nokia hardware.
  Dus wie willen ze hier nou mee bereiken? De zakelijke gebruiker is misschien een doelgroep met geïntegreerde MS office apps en goede sync mogelijkheden met exchange.
  Maar daar is juist WP voor.

  1. Dominick -

   Idee hiervan is dat het mogelijk is om goedkopere toestellen uit te brengen door lagere minimumspecs en geen licentiekosten. Hoewel ik zou denken dat Microsoft dat grotendeels zelf in de hand heeft nu en die vlieger niet zo meer opgaat. Maar mocht het om een of andere reden toch mogelijk zijn om zo'n X-model significant goedkoper te maken dan een Lumia dan snap ik het wel.

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters