'Nokia werkt aan nieuwe high-end Lumiatelefoon'

Een Italiaanse blogger meldt op Twitter dat Nokia werkt aan een nieuwe high-end Lumia-telefoon, die wat betere specificaties heeft dan het huidige topmodel van Nokia, de Lumia 920. De codenaam van het nieuwe toestel luidt Catwalk.

Blogger Flavio weet al een flink aantal specificaties te onthullen van het nieuwe toestel, waarvan wordt vermoed dat het wellicht in een dunne aluminium jas naar de markt komt en niet in dik plastic, zoals alle Lumia’s tot zover.

De telefoon zou een 4,5-inch scherm krijgen (net als de Lumia 920) met octaOLED-technologie. De processor wordt een 1,5 Ghz dualcore CPU, er komt 16 GB intern geheugen mee en een 2000 mAh batterij.

Voorts wordt onthuld dat de Catwalk een 8,7-megapixelcamera krijgt met een Led-flitser ernaast. Er wordt niets gemeld over de mogelijkheid om het geheugen met een microSD-kaart uit te breiden.

Het grootste verschil met de Lumia 920 is dan ook het ontwerp, dat dunner en lichter zou zijn: wel vijftig gram minder. En de dikte zou 2,3 millimeter geslonken zijn, van 10,7 naar 8,4 millimeter.

Ergens in juni zou de Catwalk op de markt moeten komen, in ieder geval in de VS. Nog niet te zeggen valt wanneer het toestel deze kant op komt.

flavio tweet nokia catwalk 

Bron: WP Central

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters