'Nokia werkt aan nieuwe high-end Lumiatelefoon'

Een Italiaanse blogger meldt op Twitter dat Nokia werkt aan een nieuwe high-end Lumia-telefoon, die wat betere specificaties heeft dan het huidige topmodel van Nokia, de Lumia 920. De codenaam van het nieuwe toestel luidt Catwalk.

Blogger Flavio weet al een flink aantal specificaties te onthullen van het nieuwe toestel, waarvan wordt vermoed dat het wellicht in een dunne aluminium jas naar de markt komt en niet in dik plastic, zoals alle Lumia’s tot zover.

De telefoon zou een 4,5-inch scherm krijgen (net als de Lumia 920) met octaOLED-technologie. De processor wordt een 1,5 Ghz dualcore CPU, er komt 16 GB intern geheugen mee en een 2000 mAh batterij.

Voorts wordt onthuld dat de Catwalk een 8,7-megapixelcamera krijgt met een Led-flitser ernaast. Er wordt niets gemeld over de mogelijkheid om het geheugen met een microSD-kaart uit te breiden.

Het grootste verschil met de Lumia 920 is dan ook het ontwerp, dat dunner en lichter zou zijn: wel vijftig gram minder. En de dikte zou 2,3 millimeter geslonken zijn, van 10,7 naar 8,4 millimeter.

Ergens in juni zou de Catwalk op de markt moeten komen, in ieder geval in de VS. Nog niet te zeggen valt wanneer het toestel deze kant op komt.

flavio tweet nokia catwalk 

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. sianto -

  Er moet wel een SD kaart slot in zitten. 16 GB is niet bepaald een verbetering. Ook de camera is niet beter… Als dit waar is het wel jammer, Zou eerder een Lumia 830 moeten heten.

 2. Fatlum Qosaj -

  Ik denk niet dat het een dual-core wordt, dat is veel te verouderd. En het schermformaat wordt denk ik eerder 5 inch. Misschien 4.7.

  1. Timboektoe -

   Het lijkt eerder een upgrade.
   Maar dat zou ook correct kunnen zijn. Nokia en WP lopen meestal 1 jaar achter op de specs. Ik verwacht overigens een dual core cortex a15 en dan is het wel upt to date.

   1. Hassan Taher -

    Windows Phone 8 ondersteunt zelfs tot 64 cores. Microsoft heeft echter nog geen standaard vastgelegd. Maar OEMs kunnen er zelf voor kiezen om nu alvast quadcore te gebruiken, misschien wordt Nokia de eerste?

   2. Dominick -

    Sorry, je hebt gelijk! Meen mij wel te herinneren dat men eigen drivers moet schrijven voor andere chips dan de S4 Plus van Qualcomm. Zal daar wel mee te maken hebben dat dat niet gebeurt dan..

   3. Hassan Taher -

    Geeft niet :). Ja, inderdaad, die drivers zullen het wel zijn. Maar Qualcomm heeft al aangeven dat ze een nauwe band hebben met Microsoft. Waarschijnlijk zal de Snapdragon 600 de opvolger worden van de S4 Plus voor de volgende generatie Windows Phones (Blue?).

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters