Nokia werkt aan tablet, op Windows of MeeGo

Nokia werkt aan een tablet. Het design moet zeer bijzonder worden, meldt Nokia-CEO Stephen Elop in een interview. Het besturingssysteem is nog niet duidelik: Windows of MeeGo.

Nokia MeeGo tablet

Elop maakte in het interview glashelder dat de Nokia-tablet niet op alle andere mag lijken. Hij vindt dat er momenteel maar één serieuze tablet op de markt is, de iPad, en de rest lijkt allemaal op elkaar. Nokia moet hier een product neerzetten dat hier wat betreft de kwaliteit bovenuit steekt. Anders zal Nokia op de tabletmarkt niet slagen, denkt Elop.

Een team ontwerpers is er al mee bezig, maar het is nog steeds de vraag welk besturingssysteem erop komt te staan. Wordt het Windows 8 of MeeGo? Elop was daar niet duidelijk over. Hij meldde slechtgs dat hij het ontwerpteam heeft geïnstrueerd om iets ‘unieks’ te bedenken. Anders wordt het niks tegen de concurrentie van Apple en Google.

In het interview meldt Elop ook dat niet Apple, maar Android de grootste concurrent van Nokia is. Apple bedient alleen de top van de markt, terwijl Android beoogt de hele markt van low-end tot high-end te bedienen. Dat doet Nokia ook.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters