Nokia wil 1 miljoen 5800 XpressMusic's verkopen per maand

Het succes van de Nokia 5800 XpressMusic is ongekend voor een eerste probeersel van Nokia, zo laat Nokia’s financiële rapport over Q2 van dit jaar weten. Nokia wil de verkoopcijfers van het toestel echter nog verder opschroeven tot 1 miljoen exemplaren per maand.

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia heeft zijn resultaten voor het eerste kwartaal van dit jaar gepubliceerd en helaas waren deze overwegend negatief, maar er was wel een klein lichtpuntje, namelijk de Nokia 5800 XpressMusic. Dit toestel, dat wij onlangs gereviewed hebben, is in het afgelopen kwartaal maar liefst 2,6 miljoen keer verkocht, wat met een gemiddelde van 866 duizend exemplaren per maand erg netjes is. In totaal is het toestel, dat vanaf november vorig jaar in sommige landen in de winkels te vinden is, meer dan 3 miljoen keer verkocht. Erg mooie getallen, zeker voor een eerste stap in de touchscreenmarkt van Nokia.

Nokia is echter nog steeds niet tevreden met deze resultaten, die volgens de producent beter hadden gekund als de productie de vraag had kunnen bijhouden. Om die reden zet Nokia de productie voor de 5800 een tandje hoger, zodat ze nog betere resultaten neer kunnen zetten in de komende maanden. De producent doelt zelfs op ruim een miljoen verkochte toestellen per maand. Deze cijfers in combinatie met de verkopen van de N97 en een aantal andere Symbian S60 5th Edition- en Symbian Foundation-toestellen van Nokia, zouden moeten leiden tot een totaal verkocht aantal van zo’n 15 tot 20 miljoen apparaten onder dit platform. Deze toestellen moeten aan het einde van dit jaar het draagvlak vormen voor de OVI-store. Hiermee zou Nokia naar eigen zeggen een zelfde sensatie als die van de Apple App Store teweeg kunnen brengen. Wij betwijfelen dit, omdat dit soort initiatieven, zoals N-Gage en Handango voor Windows Mobile nooit echt van de grond zijn gekomen op Symbian- en Windows Mobile-toestellen.

Bron: Unwired View

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters