Nokia wil eigen WP7-software delen

Nokia gaat zijn best doen om de Windows Phone 7-software, waar straks alle nieuwe smartphones van het bedrijf op draaien, te verbeteren met eigen software. Die software wordt beschikbaar gesteld zodat die ook op WP7-telefoons van andere merken kan worden gezet.

Nokia Windows Phone 7

De apps die Nokia ontwikkelt kunnen dus door gebruikers zelf ook op een HTC, Samsung of LG worden geplaatst. Dat is een opmerkelijke stap van de Finse telefoonmaker, die niet veel fabrikanten Nokia nadoen. Een en ander meldt vicepresident voor software en marketing Marco Argenti van Nokia in een interview met Pocket-Lint.

Nu er afscheid wordt genomen van Symbian als besturingssysteem, doet Nokia er alles aan om Windows Phone 7 zo aan te passen dat het klanten gaat bekoren. Typische Nokia-apps als Nokia Maps blijven voorbehouden aan de Nokia-telefoons. Dat is een van de belangrijkste zaken waarmee Nokia zich van de andere fabrikanten wil onderscheiden. Bing Maps van Microsoft staat – verplicht – ook op Nokia’s WP7-telefoons. Maar Nokia’s kaart- en navigatiesoftware is belangrijker en er wordt ook voortdurend gewerkt aan verbeteringen van de software, belooft Argenti.

Voor de rest meldt softwarebaas Marco Argenti van Nokia dat ‘elke Nokia-app op elke telefoon beschikbaar komt.’ Hij ziet met genoegen dat het WP7-platform flink aan het groeien is, en zegt dat dit vooral is gebeurd na de aankondiging van de samenwerking tussen Nokia en Microsoft in februari. ”Sinds die aankondiging groeit het aantal apps in de app store met meer dan duizend per week. En we gaan ook actief achter bedrijven aan die al goede software voor Symbian leveren, om ze zover te krijgen dat ze ook Windows Phone 7-apps gaan maken”, aldus Argenti.

Om apps aan de man te brengen, werkt Nokia aan een manier om ze te verkopen via de telefoonrekening van de klant. Zodat er niet met creditcardinformatie over het net hoeft te worden gestrooid. Inmiddels heeft Nokia hierover overeenkomsten gesloten met telco’s in 191 landen. De overeenkomsten strekken zich ook uit tot het gebruik van NFC-technologie zodat de telefoon niet alleen kan worden gebruikt om een app te kopen, maar ook een kop koffie of iets anders in een winkel of restaurant. Alles wat wordt aangeschaft, wordt via de maandelijkse telefoonrekening afgeschreven.

Bron: Pocket Lint

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters