‘Nokia wil in 2016 weer smartphones op de markt brengen’

Nokia zou vanaf volgend jaar weer smartphones willen produceren. Daarnaast overweegt de Finse fabrikant projecten te starten met betrekking tot virtual reality.

Nokia neemt Alcatel-Lucent over nokia

Dit zeggen twee bronnen tegenover Re/code. Drijvende kracht achter deze initiatieven is Nokia Technologies, de kleinste van de drie onderdelen die na de deal met Microsoft in bezit bleven van Nokia. Nokia Technologies heeft een portefeuille van ruim 10 duizend patenten.

Nokia Technologies is de laatste tijd al actief. Het produceerde al de Z Launcher, een app die het traditionele Android-startscherm overneemt en Nokia Technologies ontwikkelde ook de N1. Dit is een Android-tablet die het ontwikkelde voor een andere fabrikant, die het weer onder de Nokia-naam in China uitbrengt.

Waarschijnlijk gaat de smartphone op eenzelfde manier op de markt komen. Nokia Technologies moet die smartphone dus ontwikkelen. Een andere fabrikant gaat ‘m produceren en die betaalt geld om de smartphone onder de naam van Nokia op de markt te brengen.

Het is nog onbekend wat de specificaties zijn van de nieuwe Nokia-smartphone en welk besturingssysteem het gaat gebruiken. Het ligt voor de hand dat het om Android gaat. Daarnaast is het de vraag of de smartphone mondiaal verkrijgbaar zal zijn.

“Ze zijn geweldige dingen aan het ontwikkelen”, zegt Richard Kerris over Nokia Technologies. Kerris was tot en met vorig jaar een topman bij Nokia. “Die ontwikkelingen geven me het volste vertrouwen dat Nokia een bedrijf is dat nooit gaat verdwijnen.”

De netwerktak van Nokia is overigens ook druk bezig. Zo nam het laatst het Franse Alcatel-Lucent over. Ook zo’n bedrijf dat zijn naam verhuurd aan een andere fabrikant.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters