‘Nokia wil in 2016 weer smartphones op de markt brengen’

Nokia zou vanaf volgend jaar weer smartphones willen produceren. Daarnaast overweegt de Finse fabrikant projecten te starten met betrekking tot virtual reality.

Nokia neemt Alcatel-Lucent over nokia

Dit zeggen twee bronnen tegenover Re/code. Drijvende kracht achter deze initiatieven is Nokia Technologies, de kleinste van de drie onderdelen die na de deal met Microsoft in bezit bleven van Nokia. Nokia Technologies heeft een portefeuille van ruim 10 duizend patenten.

Nokia Technologies is de laatste tijd al actief. Het produceerde al de Z Launcher, een app die het traditionele Android-startscherm overneemt en Nokia Technologies ontwikkelde ook de N1. Dit is een Android-tablet die het ontwikkelde voor een andere fabrikant, die het weer onder de Nokia-naam in China uitbrengt.

Waarschijnlijk gaat de smartphone op eenzelfde manier op de markt komen. Nokia Technologies moet die smartphone dus ontwikkelen. Een andere fabrikant gaat ‘m produceren en die betaalt geld om de smartphone onder de naam van Nokia op de markt te brengen.

Het is nog onbekend wat de specificaties zijn van de nieuwe Nokia-smartphone en welk besturingssysteem het gaat gebruiken. Het ligt voor de hand dat het om Android gaat. Daarnaast is het de vraag of de smartphone mondiaal verkrijgbaar zal zijn.

“Ze zijn geweldige dingen aan het ontwikkelen”, zegt Richard Kerris over Nokia Technologies. Kerris was tot en met vorig jaar een topman bij Nokia. “Die ontwikkelingen geven me het volste vertrouwen dat Nokia een bedrijf is dat nooit gaat verdwijnen.”

De netwerktak van Nokia is overigens ook druk bezig. Zo nam het laatst het Franse Alcatel-Lucent over. Ook zo’n bedrijf dat zijn naam verhuurd aan een andere fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xaobotnik -

    Ik verwacht dat het inderdaad Android wordt. Maar waarom Nokia dan zich zou kunnen mengen in de markt waar zo veel andere Android-fabrikanten in actief zijn zonder al te veel succes behalve voor Samsung en de grotere Chinese spelers, is voor mij de vraag. Persoonlijk zou ik ze het liefst willen zien komen met Sailfish, het OS van Jolla. De lijn daarmee is er sowieso al, aangezien het oud-Nokia-medewerkers zijn en ze in het oude Research Center van Nokia gevestigd zijn in Helsinki.

    Een OS dat niet verplicht inzage tot haar data-stroom moet geven aan de NSA, dat Android-apps kan runnen en intuïtief in elkaar zit is iets waar ik wel in geïnteresseerd ben. Maar ja, tegelijkertijd is de beschikbaarheid van apps ook belangrijk, en als partijen als Blackberry en Microsoft het niet kunnen, waarom zou Nokia hier wel slagen?

    Echter, als ze in staat zijn een aparte positie voor hun toestellen te vinden, een concept weten te creëeren dat aantrekkelijk is voor mensen op een andere manier dan de concurrentie nu doet (misschien wel iets dat niet afhankelijk is van een app-platform), dan zou er zomaar een kans zijn. Meer dan het zijn van de zoveelste Android-fabrikant.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters