‘Nokia wil Maps verkopen aan Apple, Amazon of Alibaba’

Nokia zoekt een nieuwe eigenaar voor zijn kaarten-app, Here. De Finse fabrikant hoopt hier 3 miljard euro voor te vangen en mikt zijn pijlen vooral op Apple, Amazon of Alibaba.

Nokia voegt 18 landen toe aan Here Drive screenshot-2

Dit melden bronnen tegenover Bloomberg. Deze bedrijven zouden een koop van Here inderdaad overwegen, maar er liggen meer kapers voor de kust. Zo zou Facebook ook overwegen de kaartendienst over te nemen, net als een consortium van Duitse autofabrikanten en verschillende investeringsmaatschappijen. Voor het einde van volgende week is de eerste biedingsronde afgelopen.

Nokia wil Here verkopen om zich beter te richten op zijn netwerkdivisie. Hiervan ondervindt het hevige concurrentie van Huawei. Eerder deze maand nam Nokia al Alcatel-Lucent over voor 15,6 miljard euro. Hiermee is Nokia de grootste leverancier van mobiele netwerken.

Nokia nam Here in 2008 voor 8,1 miljard dollar over, maar inmiddels is de dienst nog maar 2 miljard euro waard. De dienst kan interessant zijn voor Apple, dat met zijn eigen kaartendienst nog geen potten kan breken. Ook voor Alibaba is het interessant, om zo een breder aanbod van producten te creëren.

Sirius, de grootste leverancier van satelietradio’s, wil auto’s beter verbinden met het internet en lijkt Here als een handige toevoeging te zien voor zijn diensten. Datzelfde geldt voor fabrikanten als BMW, Volkswagen en Daimler.

Genoeg potentiële nieuwe eigenaars dus. Eind volgende week wordt misschien duidelijk welke bedrijven uiteindelijk een bod hebben gedaan op Here en welke biedingen Nokia serieus neemt. De vraagprijs is 3 miljard euro, terwijl de dienst dus een miljard euro minder waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters