Nokia wil patenten gaan verkopen om cash op te halen

Nokia overweegt momenteel om een gedeelte van haar patenten te verkopen om zo meer geld in kas te krijgen. De fabrikant heeft momenteel 4.2 miljard euro in de kas zitten.

Analisten maken zich al tijden zorgen over het balans van Nokia. De fabrikant verliest de afgelopen kwartalen veel geld en gaat als gevolg hiervan hard door haar oorlogskas heen. Ondanks dat Nokia haar cash het afgelopen kwartaal stabiel wist te houden, is het nog maar de vraag of het genoeg in kas heeft om deze zware kwartalen door te komen. Analisten menen van niet en hebben dan ook Nokia gevraagd om maatregelen te nemen om zo het geld in kas op pijl te houden.

Nokia CEO Stephen Elop heeft nu tegenover The New York Times gezegd dat hij overweegt om patenten te verkopen om ze het geld in kas te doen groeien. De fabrikant heeft in het afgelopen jaar 30.000 nieuwe patenten ingediend en is volgens eigen zeggen hiermee nog steeds marktleider in de mobiele sector. Desondanks overweegt de fabrikant om een gedeelte van de hand te doen om zo haar oorlogskas te spekken. ‘We zullen dit overwegen omdat geld op de bank hebben een belangrijk gegeven is als je door een lastige periode heen gaat met je bedrijf’, aldus de topman van Nokia.

Nokia wist gisteren haar financiële cijfers over het tweede kwartaal van 2012 bekend te maken. De fabrikant maakt nog steeds verlies, maar het aantal verkochte Lumia-smartphones steeg wel naar 4 miljoen stuks in een enkel kwartaal.

Nokia Lumia's 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters