Nokia wil patenten gaan verkopen om cash op te halen

Nokia overweegt momenteel om een gedeelte van haar patenten te verkopen om zo meer geld in kas te krijgen. De fabrikant heeft momenteel 4.2 miljard euro in de kas zitten.

Analisten maken zich al tijden zorgen over het balans van Nokia. De fabrikant verliest de afgelopen kwartalen veel geld en gaat als gevolg hiervan hard door haar oorlogskas heen. Ondanks dat Nokia haar cash het afgelopen kwartaal stabiel wist te houden, is het nog maar de vraag of het genoeg in kas heeft om deze zware kwartalen door te komen. Analisten menen van niet en hebben dan ook Nokia gevraagd om maatregelen te nemen om zo het geld in kas op pijl te houden.

Nokia CEO Stephen Elop heeft nu tegenover The New York Times gezegd dat hij overweegt om patenten te verkopen om ze het geld in kas te doen groeien. De fabrikant heeft in het afgelopen jaar 30.000 nieuwe patenten ingediend en is volgens eigen zeggen hiermee nog steeds marktleider in de mobiele sector. Desondanks overweegt de fabrikant om een gedeelte van de hand te doen om zo haar oorlogskas te spekken. ‘We zullen dit overwegen omdat geld op de bank hebben een belangrijk gegeven is als je door een lastige periode heen gaat met je bedrijf’, aldus de topman van Nokia.

Nokia wist gisteren haar financiële cijfers over het tweede kwartaal van 2012 bekend te maken. De fabrikant maakt nog steeds verlies, maar het aantal verkochte Lumia-smartphones steeg wel naar 4 miljoen stuks in een enkel kwartaal.

Nokia Lumia's 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters