'Nokia wilde op Android overschakelen'

Niet zo lang geleden was Nokia nog bezig met het testen van Android op Lumia-toestellen. Dat meldt The New York Times. Nokia wilde zich voorbereiden op een eventuele breuk met Microsoft na 2014, het jaar waarin de deal tussen Microsoft en Nokia zou verlopen.

Nokia Lumia 925 img 0500

Inmiddels is zoals bekend Nokia’s hele telefoontak overgenomen door Microsoft en zal er van een overschakeling op Android als besturingssysteem geen sprake meer zijn. Microsoft heeft naar verluidt Nokia mede gekocht om te voorkomen dat deze belangrijkste Windows Phone-fabrikant het platform zou verlaten. Dat zou het toch al magere marktaandeel van Windows Phone nog eens decimeren.

De gedachten over een overschakeling op Android waren er al lang voor de overname door Microsoft, meldt de krant. Wellicht slingeren ergens bij Nokia nog wat prototypes rond, Lumia’s met Android erop. In het verleden heeft voormalig CEO Stephen Elop van Nokia steeds verklaard dat hij niet met Android in zee wilde gaan, omdat Nokia dan ‘een van de vele’ Androidfabrikanten zou worden. In Windows Phone dacht hij een ‘unique selling point’ te hebben gevonden.

Bron: Engadget

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters