'Nokia wilde op Android overschakelen'

Niet zo lang geleden was Nokia nog bezig met het testen van Android op Lumia-toestellen. Dat meldt The New York Times. Nokia wilde zich voorbereiden op een eventuele breuk met Microsoft na 2014, het jaar waarin de deal tussen Microsoft en Nokia zou verlopen.

Nokia Lumia 925 img 0500

Inmiddels is zoals bekend Nokia’s hele telefoontak overgenomen door Microsoft en zal er van een overschakeling op Android als besturingssysteem geen sprake meer zijn. Microsoft heeft naar verluidt Nokia mede gekocht om te voorkomen dat deze belangrijkste Windows Phone-fabrikant het platform zou verlaten. Dat zou het toch al magere marktaandeel van Windows Phone nog eens decimeren.

De gedachten over een overschakeling op Android waren er al lang voor de overname door Microsoft, meldt de krant. Wellicht slingeren ergens bij Nokia nog wat prototypes rond, Lumia’s met Android erop. In het verleden heeft voormalig CEO Stephen Elop van Nokia steeds verklaard dat hij niet met Android in zee wilde gaan, omdat Nokia dan ‘een van de vele’ Androidfabrikanten zou worden. In Windows Phone dacht hij een ‘unique selling point’ te hebben gevonden.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ger adriaans -

   Denk het niet, WP8 is op zich een prima platform en sommige aspecten werken stukken beter en soepeler dan bij android. Daarbij zijn er met android al vele fabrikanten actief en nieuwe (Chinese) aanbieders kloppen al aan de deur.

   1. Quasimodo -

    Ik denk het wel. Dan lift je mee op de populariteit van het grootse mobiele platform. Aan de hardware ligt het niet. WP laat het op veel vlakken liggen.

   2. bartvuijk -

    De hardware van HTC is ook in orde maar noch op WP, noch op Android verkoopt dat merk momenteel heel lekker. Waarom Nokia dan wel? Wie zal het zeggen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters