Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One

Nokia heeft in de Amsterdamse rechtszaal gelijk gekregen in haar rechtszaak tegen HTC. De Finse fabrikant beweert dat de microfoon die HTC gebruikt een eigen ontwikkeling is en eist dat de Taiwanese fabrikant deze niet meer gebruikt in de HTC One.

De beruchte microfoon wordt geproduceerd door ST Microelectronics. Die zou een overeenkomst met Nokia hebben verbroken en dezelfde microfoon ook leveren aan HTC. De Finse fabrikant claimt dat de microfoontechnologie in eigen huis is ontwikkeld en dat andere fabrikanten er dus geen recht op hebben. De microfoon in kwestie is te vinden in de Nokia Lumia 720.

HTC pronkt vol trots met de microfoon in de aluminium behuizing van de One. Nu de rechter heeft geoordeeld in het voordeel van Nokia kan de fabrikant eisen dat de One niet meer verkocht mag worden in Nederland tot er een andere microfoon in het toestel te vinden is. Dat is geen goed nieuws, aangezien de One nu al meerdere keren is uitgesteld in Nederland en HTC problemen heeft met het voldoen aan de vraag naar het toestel.

HTC heeft al laten weten dat het op zoek gaat naar een alternatief voor de microfoon en onderzoekt of de uitspraak invloed gaat hebben op haar bedrijfsvoering.

Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One htcnokiainjunction 

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters