Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One

Nokia heeft in de Amsterdamse rechtszaal gelijk gekregen in haar rechtszaak tegen HTC. De Finse fabrikant beweert dat de microfoon die HTC gebruikt een eigen ontwikkeling is en eist dat de Taiwanese fabrikant deze niet meer gebruikt in de HTC One.

De beruchte microfoon wordt geproduceerd door ST Microelectronics. Die zou een overeenkomst met Nokia hebben verbroken en dezelfde microfoon ook leveren aan HTC. De Finse fabrikant claimt dat de microfoontechnologie in eigen huis is ontwikkeld en dat andere fabrikanten er dus geen recht op hebben. De microfoon in kwestie is te vinden in de Nokia Lumia 720.

HTC pronkt vol trots met de microfoon in de aluminium behuizing van de One. Nu de rechter heeft geoordeeld in het voordeel van Nokia kan de fabrikant eisen dat de One niet meer verkocht mag worden in Nederland tot er een andere microfoon in het toestel te vinden is. Dat is geen goed nieuws, aangezien de One nu al meerdere keren is uitgesteld in Nederland en HTC problemen heeft met het voldoen aan de vraag naar het toestel.

HTC heeft al laten weten dat het op zoek gaat naar een alternatief voor de microfoon en onderzoekt of de uitspraak invloed gaat hebben op haar bedrijfsvoering.

Nokia wint kort geding tegen HTC in verband met microfoon in HTC One htcnokiainjunction 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Barry Vink -

  Mag ik zeggen dat de Lumia 720 aan de binnenkant er opgeruimder uitziet dan de hTC One ?
  Vraag mij af of de bestelde One nu nog binnenkomt …

 2. bartvuijk -

  Dus bij Nokia hebben ze een afdeling die toestellen van concurrenten uit elkaar schroeft in de hoop iets van een toeleverancier van Nokia terug te vinden, of zoiets. Vroeger noemden we dat mierenneukers, maar de belangen zijn te groot, dus ik ben nu bezig een ander dier te verzinnen.

  1. johnmalcolm -

   Nokia heeft in het verleden 60 tot 80 miljard in innovatie gestoken. Lijkt me niet dat de concurrentie daar nu voor nop mee vandoor mag gaan en dus heb je terecht patenten daarvoor, inmiddels een stabiele inkomstenbron voor Nokia.

 3. Hyunato -

  Lekker dan. Vage rol van ST Microelectronics. Success iedereen die nog moet wachten. Ik ben één van de gelukkige die hem vrijdag binnen heeft gekregen.

 4. ACyurtkap -

  HTC krijgt harde klappen man zeker laatste tijd, Het is nog de vraag of HTC het nog gaat redden, ik hoop van wel prachtig bedrijf vele mooie toestellen zeker de behuizing.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters