Nokia X al één miljoen keer over de toonbank in China

De Nokia X, Nokia’s eerste Androidtoestel, is in China sinds de lancering vorige maand al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Nokia Lumia 630 laat zich zien nokia lumia 630

Het is dan ook een erg goedkoop toestel, dat speciaal geproduceerd wordt voor de opkomende markten zoals China. Het gaat nog wel om pre-orders, het toestel is namelijk nog volop in productie.

De één miljoen werd aangetikt vier dagen nadat het toestel de verkoop in ging, als pre-order. Daarmee is de Nokia X in China een stuk populairder dan de Samsung Galaxy S5, die niet verder kwam dan 300.000 pre-orders. Het gaat dan ook wel om twee totaal verschillende toestellen; alleen de periode stemt overeen. De Nokia X is een erg goedkoop Androidtoestel, de Galaxy S5 het volgende vlaggenschip van Samsung die een daarbij behorende hoge prijs heeft.

In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro. Daar past de Nokia X precies in, met een prijs die rond dat bedrag zit. Door de populariteit in China mag verwacht worden dat de Nokia X ook in andere opkomende landen goed verkocht zal worden. In westerse markten duurt het nog even voordat het toestel beschikbaar zal komen.

De Nokia X is uitgerust met stevige hardware, en een door Nokia en Microsoft aangepaste variant van Android. Daardoor is het zonder hack niet mogelijk om met de Nokia X bijvoorbeeld de Google Play Store binnen te gaan, of te navigeren met Google Maps. Zulke Google-apps ontbreken en zijn vervangen door apps van Nokia en Microsoft.

Bron: Androidbeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro."
    Dat is niet zo vreemd gezien het aanbod. Want voor minder dan €100,00 koop je in china een leuk toestel. In de rest van de wereld ligt dat anders. In ons eigen landje worden maar mondjesmaat toestellen van minder dan €200,00 geïntroduceerd die het aankijken waard zijn, laat staan €100,00. Hopelijk wordt Nokia's inzet beloond, ook in de rest van de wereld.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters