Nokia X al één miljoen keer over de toonbank in China

De Nokia X, Nokia’s eerste Androidtoestel, is in China sinds de lancering vorige maand al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Nokia Lumia 630 laat zich zien nokia lumia 630

Het is dan ook een erg goedkoop toestel, dat speciaal geproduceerd wordt voor de opkomende markten zoals China. Het gaat nog wel om pre-orders, het toestel is namelijk nog volop in productie.

De één miljoen werd aangetikt vier dagen nadat het toestel de verkoop in ging, als pre-order. Daarmee is de Nokia X in China een stuk populairder dan de Samsung Galaxy S5, die niet verder kwam dan 300.000 pre-orders. Het gaat dan ook wel om twee totaal verschillende toestellen; alleen de periode stemt overeen. De Nokia X is een erg goedkoop Androidtoestel, de Galaxy S5 het volgende vlaggenschip van Samsung die een daarbij behorende hoge prijs heeft.

In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro. Daar past de Nokia X precies in, met een prijs die rond dat bedrag zit. Door de populariteit in China mag verwacht worden dat de Nokia X ook in andere opkomende landen goed verkocht zal worden. In westerse markten duurt het nog even voordat het toestel beschikbaar zal komen.

De Nokia X is uitgerust met stevige hardware, en een door Nokia en Microsoft aangepaste variant van Android. Daardoor is het zonder hack niet mogelijk om met de Nokia X bijvoorbeeld de Google Play Store binnen te gaan, of te navigeren met Google Maps. Zulke Google-apps ontbreken en zijn vervangen door apps van Nokia en Microsoft.

Bron: Androidbeat

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters