Nokia X al één miljoen keer over de toonbank in China

De Nokia X, Nokia’s eerste Androidtoestel, is in China sinds de lancering vorige maand al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Nokia Lumia 630 laat zich zien nokia lumia 630

Het is dan ook een erg goedkoop toestel, dat speciaal geproduceerd wordt voor de opkomende markten zoals China. Het gaat nog wel om pre-orders, het toestel is namelijk nog volop in productie.

De één miljoen werd aangetikt vier dagen nadat het toestel de verkoop in ging, als pre-order. Daarmee is de Nokia X in China een stuk populairder dan de Samsung Galaxy S5, die niet verder kwam dan 300.000 pre-orders. Het gaat dan ook wel om twee totaal verschillende toestellen; alleen de periode stemt overeen. De Nokia X is een erg goedkoop Androidtoestel, de Galaxy S5 het volgende vlaggenschip van Samsung die een daarbij behorende hoge prijs heeft.

In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro. Daar past de Nokia X precies in, met een prijs die rond dat bedrag zit. Door de populariteit in China mag verwacht worden dat de Nokia X ook in andere opkomende landen goed verkocht zal worden. In westerse markten duurt het nog even voordat het toestel beschikbaar zal komen.

De Nokia X is uitgerust met stevige hardware, en een door Nokia en Microsoft aangepaste variant van Android. Daardoor is het zonder hack niet mogelijk om met de Nokia X bijvoorbeeld de Google Play Store binnen te gaan, of te navigeren met Google Maps. Zulke Google-apps ontbreken en zijn vervangen door apps van Nokia en Microsoft.

Bron: Androidbeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro."
    Dat is niet zo vreemd gezien het aanbod. Want voor minder dan €100,00 koop je in china een leuk toestel. In de rest van de wereld ligt dat anders. In ons eigen landje worden maar mondjesmaat toestellen van minder dan €200,00 geïntroduceerd die het aankijken waard zijn, laat staan €100,00. Hopelijk wordt Nokia's inzet beloond, ook in de rest van de wereld.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters