Nokia X al één miljoen keer over de toonbank in China

De Nokia X, Nokia’s eerste Androidtoestel, is in China sinds de lancering vorige maand al meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Nokia Lumia 630 laat zich zien nokia lumia 630

Het is dan ook een erg goedkoop toestel, dat speciaal geproduceerd wordt voor de opkomende markten zoals China. Het gaat nog wel om pre-orders, het toestel is namelijk nog volop in productie.

De één miljoen werd aangetikt vier dagen nadat het toestel de verkoop in ging, als pre-order. Daarmee is de Nokia X in China een stuk populairder dan de Samsung Galaxy S5, die niet verder kwam dan 300.000 pre-orders. Het gaat dan ook wel om twee totaal verschillende toestellen; alleen de periode stemt overeen. De Nokia X is een erg goedkoop Androidtoestel, de Galaxy S5 het volgende vlaggenschip van Samsung die een daarbij behorende hoge prijs heeft.

In China circuleren 700 miljoen smartphones, waarvan iets meer dan een derde minder kost dan 108 euro. Daar past de Nokia X precies in, met een prijs die rond dat bedrag zit. Door de populariteit in China mag verwacht worden dat de Nokia X ook in andere opkomende landen goed verkocht zal worden. In westerse markten duurt het nog even voordat het toestel beschikbaar zal komen.

De Nokia X is uitgerust met stevige hardware, en een door Nokia en Microsoft aangepaste variant van Android. Daardoor is het zonder hack niet mogelijk om met de Nokia X bijvoorbeeld de Google Play Store binnen te gaan, of te navigeren met Google Maps. Zulke Google-apps ontbreken en zijn vervangen door apps van Nokia en Microsoft.

Bron: Androidbeat

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters