Mysterieuze Nokia X duikt op: iPhone X killer?

Tijdens het Mobile World Congress onthulde HMD Global onlangs de Nokia 6 (2018) en de Nokia 8 Sirocco. Nu is het echter alweer tijd voor de volgende onthulling: de Nokia X. En nee, het is hoogstwaarschijnlijk geen iPhone X-killer.

Nokia X duikt op: iPhone X killer van HMD Global?

In China zijn meerdere mysterieuze reclames voor de Nokia X opgedoken. Op 27 april wordt de Android smartphone in China onthuld. Renders van het toestel vormen samen een X. Helaas zijn de details amper te onderscheiden.

Gelukkig hebben we de geruchten nog. Naar verluidt gaat het om een mid-range smartphone. Verwacht dus geen iPhone X-killer, ondanks de X in de naam. De Nokia X krijgt waarschijnlijk varianten met 4GB en 6GB aan werkgeheugen.

Nokia X HMD Global Nokia X HMD Global

Verder vind je onder de motorkap een mid-range chip van Qualcomm of een MediaTek. Overigens is dit niet de eerste keer dat we kennis maken met een Nokia X.

In 2014 bracht Microsoft, vlak na de overname van Nokia’s telefoondivisie, al verschillende Android smartphones met diezelfde naam uit. Toen ging het om low-end modellen die al snel flopten.

Nokia X HMD Global
De originele Nokia X

Dit nieuwe model heeft daar waarschijnlijk niks mee te maken. Voorlopig blijven de precieze plannen van HMD Global een mysterie. Ach, over twee weken weten we gelukkig al meer.

Op naar 27 april! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je het als eerste weet wanneer de Nokia X officieel is onthuld. Check ondertussen ook het laatste nieuws rondom de OnePlus 6.

 

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters