Video toont Nokia X van alle kanten: goedkope notch

Nokia maakte het afgelopen jaar een flinke comeback. Na een aantal matige jaren onder Microsoft mocht de licentie weer ingezet worden voor smartphones. Het Finse HMD Global ging ermee aan de haal. Het ambitieuze bedrijf bestaat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van het originele Nokia.

Nokia boekt succes

Het bleek een succesvol recept. Niet alleen is de merknaam nog altijd zeer bekend, maar ook de strategie rondom de hardware en software wierp vorig jaar zijn vruchten af. HMD Global koos er namelijk bewust voor om het gapende gat van de Nexus-serie te vullen.

Oftewel, stock android, snelle updates en scherpe prijzen. OnePlus poogt hetzelfde te doen, maar is enkel online te koop. De nieuwe Nokia smartphones zijn ook via je lokale provider te verkrijgen. Dat helpt. Bovendien doet HMD Global iets wat niemand ze op Android-gebied na kan doen.

Nokia X lek video

Het Finse bedrijf beloofde vorig jaar al zijn toestellen naar zowel Android Oreo als Android P te updaten. Ja, ook de meest goedkope budgetmodelletjes. Normaliter ontvangen dat soort toestellen niet eens een update, laat staan twee grote.

Nokia X: tijd voor de notch

Dat alles resulteerde in 2017 in flinke verkoopcijfers. In het vierde kwartaal verscheepte HMD er zelfs meer dan HTC, Google en OnePlus. Op het gebied van design blijft de fabrikant echter wel achter. Er is nog altijd geen Nokia met zeer dunne schermranden, en een… notch.

Daar komt binnenkort verandering in. Vreemd genoeg niet in de vorm van eenĀ flagship, maar in de vorm van een budgetmodel. Onlangs lekte de Nokia X al. In China werden posters voor het toestel opgehangen, en een uitnodiging voor de lancering is al gelekt.

Daaruit blijkt dat het een mid-range toestel wordt dat omgerekend 250 dollar gaat kosten. De Nokia X moet het dan ook naar verwachting vooral hebben van zijnĀ looks. En die heeft het toestel zeker.

Hoe we dat weten? Er is zojuist een mysterieuze hands-on video gelekt, waarin de Nokia X uitgebreid wordt bekeken. Helaas is er nog steeds weinig informatie rondom de specificaties, al zal de smartphone dus op dat vlak je niet omver blazen.

Naar verwachting komt de smartphone na China ook wereldwijd uit, voor een iets hogere prijs. Hopelijk wordt de Nokia X de komende weken onthuld, dus we weten als het goed is snel meer!

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters