Nokia X-serie gaat XpressMusic-lijn vervangen, E-serie krijgt binnenkort touchscreen-telefoons

Nokia World komt eraan en de geruchten omtrent de fabrikant worden steeds talrijker. Na verhalen over X-series en C-series toestellen begint informatie over wat dat inhoudt nu naar boven te borrelen en ook een E-series telefoon met touchscreen komt eraan volgens de geruchten.

Nokia Xseries

Nog niet zo heel lang geleden hoorden we over X-series en C-series telefoons van Nokia, maar niemand had enig idee wat dat in zou houden. Nu Nokia World nadert kunnen sommige bronnen hun lippen niet meer op elkaar houden en komt er ook meer en meer informatie over Nokia’s toekomstige strategieën en producten vrij. Één van deze nieuwe geruchten gaat over de X-series van Nokia en wat die precies in zou houden. Volgens een bron wordt de X-series de vervanging van de huidige XpressMusic-lijn. Als eerste toestel in deze X-series zou Nokia een variant van de Nokia 5530 XpressMusic in de planning hebben, dit keer met 3G-ondersteuning. Of dit toestel ook aangekondigd gaat worden op Nokia World is de vraag, maar naar alle waarschijnlijkheid zou het wel nog dit jaar de markt bereiken. Over de C-series is geen nieuwe informatie, maar als we de statistieken van Nokia even bekijken kunnen we ons voorstellen dat deze als vervanging gaat dienen voor de huidige Classic-line-up en misschien zullen we later ook nog een S-series en F-series zien, voor respectievelijk de Slide- en Fold-toestellen van Nokia.

Een ander nieuw gerucht gaat over de uitbreiding van de huidige E-series van Nokia. De E-series omvat nu nog veelal toestellen met een qwerty-toesenbord maar zonder touchscreen, daar zou vanaf 2010 verandering in gaan komen. Volgens de bron zal Nokia in 2010 met zijn eerste E-series telefoon met een touch-sensitive scherm op de markt komen, draaiend op S60 5th Edition. Dat laatste detail klinkt vanwege de tijd waarop het toestel gelanceert moet worden niet helemaal logisch wat ons betreft, in 2010 moet het nieuwe Symbian Foundation-platform al uitgerold zijn en wij verwachten dan ook dat de E-series touchscreentelefoon op Symbian^2, ofwel de eerste versie van het Symbian Foundation-platform, zal gaan draaien.

Bron: Phone Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters