Design Nokia X6 bevestigd door berg aan gelekt materiaal

De Nokia X6 blijft een mysterieus geval. Het toestel is al ontzettend uitgebreid gelekt. Promotieposters, hands-on foto’s, video’s en officiële renders: het houdt niet op. Het leek er lange tijd op dat het toestel op 27 april onthuld zou gaan worden.

Gelekt persmateriaal toont Nokia X6

Opeens bevestigde HMD Global echter een onthulling op 16 mei. Precies, dezelfde dag dat de OnePlus 6 wordt onthuld. Twee Android smartphones met nagenoeg stock Android en een notch. Twee toestellen die bovendien merkwaardig vaak zijn gelekt.

Maar goed, de verschillen zijn verder groot. Het design van de Nokia X6 is zeer modern, met dunne schermranden en een notch. Oftewel, het design waar iedereen voor gaat in de smartphonemarkt. In tegenstelling tot veel concurrentie, is de nieuwe Nokia echter een budgetmodel.

Nokia X6 Nokia X6 Nokia X6

Zo kunnen consumenten naar verwachting een modern design scoren, zonder per se voor een flagship te moeten gaan. De Nokia X6 heeft een aluminium behuizing met een glazen achterkant. Je kunt rekenen op een 5.8-inch scherm, met een beeldverhouding van 19:9.

Nokia X6 Nokia X6 Nokia X6

De achterkant is ietwat unieker, en komt overeen met andere modellen van Nokia/HMD Global. De kenmerkende cameramodule  wordt vergezeld door een ronde vingerafdrukscanner. Onder de motorkap kun je de Snapdragon 636 verwachten, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen.

Ook komt er naar verluidt een variant met 4GB aan werkgeheugen en de MediaTek P60. Of blijft dat bij een gerucht? We gaan het op 16 mei ontdekken.

 

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters