Nokia zal geen smartphones meer gaan maken

Microsoft zal na de overname van Nokia geen gebruik meer maken van Nokia’s merknaam voor haar smartphones. Microsoft’s smartphones zullen simpelweg Lumia’s gaan heten.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het de merknaam Nokia niet meer zal gaan gebruiken voor haar smartphones. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het Nokia zal gaan overnemen en na deze overname zal alleen de merknaam Lumia nog overblijven. De smartphones die Microsoft zal gaan produceren zullen naar verwachting het MIcrosoft-logo mee gaan krijgen en de Lumia-merknaam. Voor de Asha’s heeft Microsoft een licentie genomen van 10 jaar op de Nokia-merknaam. Deze ‘domme-telefoons’ zullen nog wel onder de Asha-lijn en Nokia-merknaam geproduceerd gaan worden.

De merknaam Nokia zal eigendom blijven van het nieuwe bedrijf Nokia dat ondermeer Here-navigatie gaat uitbaten en haar netwerk-tak. Ook valt hieronder het uitbaten van patenten, die Microsoft in licentie zal gaan nemen voor haar eigen smartphones. Nokia mag de komende vier jaar dan ook geen telefoons produceren van Microsoft.

Nokia heeft ook bekend gemaakt dat haar hoofd-ontwerper het bedrijf dit najaar zal gaan verlaten. Marko Ahtisaari was verantwoordelijk voor het Nokia-design van de afgelopen vier jaar. De bedoeling is dat het bedrijf begin 2014 in Microsoft zal opgaan. De onderhandelingen over de overname begonnen begin dit jaar, zo meldt All things D. Na meer dan 50 afspraken tussen het management van beide bedrijven werd de deal eind juli beklonken. Gerucht gaat nu dat Stephen Elop, de oud Nokia-ceo, de nieuwe topman zal gaan worden van Microsoft aangezien Steve Ballmer met pensioen zal gaan in 2014.

Nokia Microsoft infographic 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

   Het aandeel wat andere fabrikanten in WP deden was al te verwaarlozen. Bovendien is dit vergelijkbaar met Google en Motorola waardoor anderen ook niet gestopt zijn met Android.

   1. Dominick -

    Dat dat aandeel klein is, is waar. Maar ik denk dat het wel beter is als er meer producenten blijven, al is het maar om Nokia/MS scherp te houden. Het is in mijn ogen zeker niet vergelijkbaar met Google/Motorola, omdat Google niet onder het eigen merk telefoons uitbrengt en dat ook nooit op grote schaal zal gaan doen. Als ze dat wel doen dan zullen Samsung, LG, Sony en HTC daar zeer zeker niet blij mee zijn en waarschijnlijk naar alternatieven gaan zoeken of proberen een stokje ervoor te steken.

   1. bartvuijk -

    Er bestond nog altijd vage hoop dat Nokia ooit op zijn schreden zou terugkeren en zou overstappen op Android.

    Dat kunnen we nu gevoeglijk vergeten.

   2. bjv -

    Nou als ik het goed lees kan Nokia nog steeds telefoons ontwerpen. De eerste 4 jaar niet met Windows erop. Misschien wel met Android.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters