Nokia zal geen smartphones meer gaan maken

Microsoft zal na de overname van Nokia geen gebruik meer maken van Nokia’s merknaam voor haar smartphones. Microsoft’s smartphones zullen simpelweg Lumia’s gaan heten.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het de merknaam Nokia niet meer zal gaan gebruiken voor haar smartphones. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het Nokia zal gaan overnemen en na deze overname zal alleen de merknaam Lumia nog overblijven. De smartphones die Microsoft zal gaan produceren zullen naar verwachting het MIcrosoft-logo mee gaan krijgen en de Lumia-merknaam. Voor de Asha’s heeft Microsoft een licentie genomen van 10 jaar op de Nokia-merknaam. Deze ‘domme-telefoons’ zullen nog wel onder de Asha-lijn en Nokia-merknaam geproduceerd gaan worden.

De merknaam Nokia zal eigendom blijven van het nieuwe bedrijf Nokia dat ondermeer Here-navigatie gaat uitbaten en haar netwerk-tak. Ook valt hieronder het uitbaten van patenten, die Microsoft in licentie zal gaan nemen voor haar eigen smartphones. Nokia mag de komende vier jaar dan ook geen telefoons produceren van Microsoft.

Nokia heeft ook bekend gemaakt dat haar hoofd-ontwerper het bedrijf dit najaar zal gaan verlaten. Marko Ahtisaari was verantwoordelijk voor het Nokia-design van de afgelopen vier jaar. De bedoeling is dat het bedrijf begin 2014 in Microsoft zal opgaan. De onderhandelingen over de overname begonnen begin dit jaar, zo meldt All things D. Na meer dan 50 afspraken tussen het management van beide bedrijven werd de deal eind juli beklonken. Gerucht gaat nu dat Stephen Elop, de oud Nokia-ceo, de nieuwe topman zal gaan worden van Microsoft aangezien Steve Ballmer met pensioen zal gaan in 2014.

Nokia Microsoft infographic 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters