Nokia zet aanklachten tegen Apple voort

Nokia klaagde Apple al eerder aan, maar lijkt nu een tandje bij te willen gaan zetten. De Finse telefoonfabrikant heeft nu aan de internationale handelscommissie gevraagd om alles van Apple met een camera erop uit de handel te laten halen.

Nokia vs Apple

De eerste aanklacht van Nokia tegen Apple dateert van oktober vorig jaar. Toen ging het om tien patenten die Apple volgens Nokia zou hebben geschonden. Het ging hierbij om patenten die gaan over de GSM, UMTS and wireless LAN-standaarden. Volgens de Finse fabrikant zou Apple licenties moeten nemen op de patenten om de iPhone te kunnen uitbrengen. Apple reageerde daarop door op zijn beurt Nokia aan te klagen, wegens het vermeende schenden van veertien patenten. Nokia lijkt het hier niet bij te laten zitten, en heeft nu aan de internationale handelscommissie gevraagd om alle Apple-producten waarop een camera zit uit de schappen te laten halen.

Indien de commissie de claim van Nokia honoreeert zou het betekenen dat niet alleen de iPhones uit de markt genomen worden, maar ook de iPod touch, iMacs en Macbooks. De vermeende schendingen zouden gaan over bepaalde technologieën in de cameramodule van de Apple-producten en de proximitysensor. De verwachting is dat het niet zover komt dat er producten uit de handel genomen worden, maar dat beide partijen het op een akkoordje gooien.

Bron: BGR

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters