Nokia zet aparte smartphone divisie op

Nokia heeft binnen zeven maanden voor de tweede keer hun organisatiestructuur gewijzigd. De producent voegt een smartphone divisie toe en en haalt zo de normale divisie weg bij de slimmere broeders.

Nokia heeft binnen korte tijd wederom haar organisatiestructuur aangepast. De fabrikant wil slagvaardiger en vooral innovatiever gaan opereren. Nokia heeft momenteel veel last van concurrenten zoals BlackBerry, HTC en Apple die momenteel hoge ogen gooien in de lucratieve smartphonemarkt. Sommige investeerders vroegen zelfs om het ontslag van de CEO maar deze liet op zijn beurt weer weten dat hij niet van plan was op te stappen en te geloven in de huidige strategie van Nokia.

Nokia heeft gemeend dat met de nieuwe structuur het beter kan reageren op ontwikkelingen op de markt. Om deze reden heeft de producent de mobiele divisie opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is voor normale telefoons en de tweede voor smartphones met een besturingssysteem als Symbian of MeeGo. Beide afdelingen zullen een eigen R&D afdeling en management gaan krijgen. Volgens Nokia is de nieuwe structuur ook gemakkelijker voor de medewerkers en overzichtelijker. De nieuwe opzet gaat vanaf 1 juli 2010 in.

Nokia organisatie 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters