Nokia zet banen softwareontwikkelaars op de tocht

Volgens een rapport van Bloomberg gaat Nokia haar software-team reorganiseren, waarbij een groot aantal banen verloren zullen gaan. Het team van 16.000 man wordt gereorganiseerd vanwege de samenwerking met Microsoft.

Nokia logo disappointing

De samenwerking met Microsoft domineert al weken het nieuws rond Nokia en zal ook voor de medewerkers niet onopgemerkt blijven. Vooral Symbian-ontwikkelaars zullen het moeilijk krijgen, omdat ze gewoon niet meer nodig zijn.

Nu Symbian afgebouwd gaat worden en Microsoft een deel van de software-ontwikkeling van Nokia over gaat nemen, is het team dat op de ontwikkeling van Symbian zit gewoon niet meer nodig. Voorlopig blijft men nog met man en macht aan Symbian werken, maar over een jaar of anderhalf is dat over en moeten de Symbian-ontwikkelaars overgeplaatst worden naar Windows Phone 7. Aangezien daar veel minder werk is omdat Microsoft al een deel doet, zal dus ook een deel van deze ontwikkelaars hun baan verliezen.

Volgens CEO Stephen Elop is er een team van 16.000 mensen dat gereorganiseerd gaat worden, waarbij een substantieel aantal banen zal verdwijnen. Hoeveel dat precies is, dat is niet bekend.

Elop wil ook van de zomervakanties van de werknemers van Nokia af. Die zorgen er nu voor dat Nokia in de zomer een maand half plat ligt, en dat wil Elop graag voorkomen. Gevreesd wordt wel dat hij zich daarmee de woede van de Finse vakbonden op de hals haalt.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gast -

    kan me best voorstellen dat die vakbonden boos worden. de zomer duurt in finland niet zo lang dus vind ik het niet meer dan begrijpelijk dat je als nokia-medewerker in finland veel waarde hecht aan die kostbare warme dagen en die graag wil combineren met vrije tijd en/of tijd voor je gezin.

  2. Ronald -

    Die Trojan horse Ceo (ex Microsoft) van Nokia is lekker bezig het bedrijf aan het verkloten met die flop van een Windows Phone 7 🙁

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters