Nokia zet met de N900 haar eerste Maemo-telefoon op de markt

Nokia heeft vandaag de Nokia N900 aangekondigd en dat betekend dat het bedrijf binnenkort haar eerste Maemo-telefoon op de markt gaat zetten. Volgens Nokia is dit toestel een echte zak-computer met alle opties van dien, zoals 1GB werkgeheugen en een Mozilla-browser.

Nokia N900 voorkant

Na een lange periode van geruchten en zelfs een heuse preview heeft Nokia vandaag, voorafgaand op Nokia World, eindelijk haar Nokia N900 aangekondigd. Dit toestel zal de eerste smartphone zijn die draait op Maemo, een platform dat we kennen van de internet tablets van Nokia. Het toestel heeft een nieuwe versie van het platform, Maemo 5 geïnstalleerd gekregen en is daarom prima in staat zich staande te houden tegen de hedendaagse smartphones met een laptop-achtige ervaring. Het toestel vult dan ook het gat tussen de Nokia Booklet 3G en de Nokia N97.

De specificaties van de Nokia N900 zijn zeker opgewassen tegen de huidige markt, zo heeft het toestel maarliefst 1GB werkgeheugen en een ARM Cortex-A8 processor die geklokt is op 600MHz en het toestel is dan ook de snelste N-Series telefoon tot nu toe. Verder heeft het toestel een laptop-achtige browse-ervaring met zijn Mozilla-browser met volledige Adobe Flash 9.4 ondersteuning en op Linux gebaseerd operating system. De rest van de specificaties komen ongeveer overeen met de Nokia N97, zo heeft het toestel een 5-megapixelcamera, FM radio, FM zender, 32GB intern geheugen, een fysiek qwerty-toetsenbord en een MicroSD geheugenkaartslot. Ook ondersteuning voor Wi-Fi, aGPS en 3G+ zijn aanwezig in de Nokia N900. De volledige specificaties van de N900 kun je in deze PDF vinden.

Het toestel zal tentoongesteld worden op Nokia World, waarna er zeker meer details over de software van de N900 vrij zullen komen en het toestel moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen tegen een prijs van rond de €500.

Nokia N900 pers

 

Nokia N900 pers

 

Nokia N900 pers

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters