Nokia zet streaming muziekspeler voor Series 40 online

De app heet Nokia Internet Radio (download), en komt net uit de beta-fase. De download is inmiddels gratis te vinden in de Ovi store en is geschikt voor apparaten die op Symbian Series 40 lopen.

Nokia Internet Radio

De muziekspeler is bijvoorbeeld geschikt voor de Nokia C3-03, nokia X3-02, en de Nokia C3-01, melden de ontwikkelaars van de app in een blogpost.

De bezitters van een Series 40 toestel die de Internet Radio willen installeren, wordt geadviseerd om eerst de betaversie van de software van hun apparaat te halen. Als die er op staat, gaat het met de installatie van deze definitieve versie niet goed.

De app is in beta aan het publiek beschikbaar gesteld om reacties te krijgen van gebruikers. Die zijn er ook gekomen, waardoor het Nokia-team dat de radio-app ontwikkelde, de software kon verbeteren. Daarvoor worden de meewerkende gebruikers in de blogpost bedankt.

”De feedback heeft ons erg geholpen om de applicatie te verbeteren qua functionaliteit en stabiliteit. Sommige suggesties konden echter niet in deze app worden verwerkt. Die waren ‘te groot’. Maar die suggesties komen wel in een totaal nieuwe versie waar we nu al mee bezig zijn”, bloggen de ontwikkelaars van Nokia.

De mobiele app maakt het voor telefoongebruikers mogelijk om makkelijk te browsen door radiostations op internet en die te laten horen op de telefoon. Je kunt in de app een lijstje van favoriete radiostations maken of muziek zoeken met Ovi Music. Overigens wordt nu nog een beperkt aantal internetradiozenders ondersteund.

Er zijn twee versies van de app gemaakt, eentje voor non-touch apparaten en een voor apparaten met een aanraakscherm. De S40-toestellen moetten wel een QVGA-scherm hebben; een lagere resolutie wordt niet ondersteund.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters