Nokia zet streaming muziekspeler voor Series 40 online

De app heet Nokia Internet Radio (download), en komt net uit de beta-fase. De download is inmiddels gratis te vinden in de Ovi store en is geschikt voor apparaten die op Symbian Series 40 lopen.

Nokia Internet Radio

De muziekspeler is bijvoorbeeld geschikt voor de Nokia C3-03, nokia X3-02, en de Nokia C3-01, melden de ontwikkelaars van de app in een blogpost.

De bezitters van een Series 40 toestel die de Internet Radio willen installeren, wordt geadviseerd om eerst de betaversie van de software van hun apparaat te halen. Als die er op staat, gaat het met de installatie van deze definitieve versie niet goed.

De app is in beta aan het publiek beschikbaar gesteld om reacties te krijgen van gebruikers. Die zijn er ook gekomen, waardoor het Nokia-team dat de radio-app ontwikkelde, de software kon verbeteren. Daarvoor worden de meewerkende gebruikers in de blogpost bedankt.

”De feedback heeft ons erg geholpen om de applicatie te verbeteren qua functionaliteit en stabiliteit. Sommige suggesties konden echter niet in deze app worden verwerkt. Die waren ‘te groot’. Maar die suggesties komen wel in een totaal nieuwe versie waar we nu al mee bezig zijn”, bloggen de ontwikkelaars van Nokia.

De mobiele app maakt het voor telefoongebruikers mogelijk om makkelijk te browsen door radiostations op internet en die te laten horen op de telefoon. Je kunt in de app een lijstje van favoriete radiostations maken of muziek zoeken met Ovi Music. Overigens wordt nu nog een beperkt aantal internetradiozenders ondersteund.

Er zijn twee versies van de app gemaakt, eentje voor non-touch apparaten en een voor apparaten met een aanraakscherm. De S40-toestellen moetten wel een QVGA-scherm hebben; een lagere resolutie wordt niet ondersteund.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters