'Nokia ziet af van Alcatel-overname'

In tegenstelling tot eerdere berichten zou Nokia niet langer van plan zijn om de netwerk-tak van Alcatel-Lucent over te nemen. Dit meldt The Wallstreet Journal op basis van bronnen binnen Nokia.

Eind september verschenen geruchten dat de netwerk-tak van Nokia de netwerk-tak van Alcatel-Lucent zou willen over nemen om beter te kunnen concurreren met Ericsson op de infrastructuur-markt. Het gaat om het ‘Solutions and Networks’-gedeelte van Nokia, het onderdeel dat over zal blijven als de overname van de Devices-kant door Microsoft rond is.

Nu meldt The Wallstreet Journal dat deze plannen van de baan zijn. De krant schrijft dat Nokia eerder dit jaar intern heeft overlegd over een eventueel overname maar dat het nooit tot gesprekken met Alcatel is gekomen. Eén van de redenen die de krant aanhaalt is dat Alcatel inmiddels te duur is om over te nemen, zo zijn de aandelen van het bedrijf 200% gestegen in het afgelopen jaar.

Ondanks dat een overname onwaarschijnlijk is sluit de krant niet uit dat de twee bedrijven in de toekomst gaan samenwerken. Bronnen bij Nokia beweren dat twee bedrijven rond het begin van 2012 hebben geprobeerd deals met elkaar te sluiten, maar dat deze werden gedwarsboomd door investeringsbanken en de Franse overheid.

'Nokia ziet af van Alcatel-overname' facebook server room 

Bron: The Wallstreet Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters